- TRŽIŠTE - /30.06.2020./ Produktna berza Novi Sad: kukuruz 15.60 din/kg , pšenica 18.00 din/kg , soja 42.50 din/kg ; /30.06.2020./ Berza u Čikagu: kukuruz 13.96 din/kg , pšenica 18.87 din/kg , soja 34.04 din/kg ; /30.06.2020./ Berza u Mineapolisu: kukuruz 13.17 din/kg , pšenica 16.07 din/kg , soja 32.18 din/kg ; /30.06.2020./ Berza u Parizu: kukuruz 19.70 din/kg , pšenica 21.22 din/kg , soja - ;

Akcija lista „Gazdinstvo”

 

JABUKE URUČENE OSNOVCIMA U ŠKOLAMA „JOVAN POPOVIĆ” I „VELJKO VLAHOVIĆ”

Novi Sad, 3. jun 2019.

List „Gazdinstvo” u okviru nastavka akcije „Jabuke za đake” uručio je ovo voće učenicima osnovne škole „Veljko Vlahović” (Šangaj) i „Jovan Popović” u Novom Sadu.

  • Hvala za donaciju listu „Gazdinstvo”. Jabuke koje smo dobili dobro će doći deci uz užinu i da do kraja školske godine imaju ovu korisnu voćku – rekla je Ljubica Grubač, direktor škole u Šangaju.

Ljubica Grubač, direktor OŠ „Veljko Vlahović” i Čedomir Keco, glavni urednik lista „Gazdinstvo”

Ova škola je jedna od najmanjih na području grada, imaju svega 145 učenika. Poslednji dan osmaka u školi, kako nam rekoše, ulepšao je i tovar jabuka. Osmaci su sa uzdignutom jabukom pozvale i druge ljude dobre volje da se uključe u akciju „Jabuke za đake”.

Učenici OŠ „Veljko Vlahović”

Učenici u školi „Jovan Popović” su naš poklon primili kao pravi akcijaši – sami su unosili sanduke u lepo uređeni hol, gde su mlađi učenici plodovima jabuka ispunili veliko srce, čime su se i zahvalili na poklonu.

Učenici OŠ „Jovan Popović”

  • Zahvaljujemo „Gazdinstvu” na ovom poklonu. To je koristan i poučan potez i sigurno ima potrebe i mesta da se inicijativa „Jabuke za đake” proširi i da u njoj učestvuje što više darodavaoca – rekao je prisutnim novinarima Goran Stevanović, direktor OŠ „Jovan Popović”.

List „Gazdinstvo” nastaviće akciju „Jabuke za đake”. Saradnja je ponuđena Radio Beogradu, a sasvim je izvesno da će u okviru Dečijeg sajma u Novom Sadu u oktobru mesecu ova donatorska akcija dobiti novi zamah. Ovom prilikom isporučene jabuke su kupljene u Slankamenu, gde postoji desetak uspešnih voćara.

Goran Stevanović, direktor OŠ „Jovan Popović”

U anketi koju smo sproveli na portalu „AgroServis plus”, sa pitanjem „Da li ste za uvođenje užine – jabuke ili mleka u osnovne škole”,  učestvovalo je 578 čitalaca. Glasalo je 195 – za „svaki dan” 76 odsto, „povremeno” 11 odsto i „ne” 13 odsto.

Dnevni i elektronski listovi sa „hronikama grada” nisu se odazvali pozivu za učešće niti su, izuzev Novosadske televizije, zabeležile ovaj događaj.