- TRŽIŠTE - /18.07.2017./ Produktna berza Novi Sad: kukuruz 17.00 din/kg , pšenica 17.50 din/kg , soja 54.50 din/kg ; /18.07.2017./ Berza u Čikagu: kukuruz 15.50 din/kg , pšenica 19.33 din/kg , soja 37.58 din/kg ; /18.07.2017./ Berza u Mineapolisu: kukuruz 13.70 din/kg , pšenica 16.74 din/kg , soja 35.50 din/kg ; /18.07.2017./ Berza u Parizu: kukuruz 20.25 din/kg , pšenica 20.76 din/kg , soja - ;

Aktivnost

 

PREDSEDNIK MIROVIĆ OTVORIO VETERINARSKU KLINIKU NA POLJOPRIVREDNOM FAKULTETU

Novi Sad, 12. jun 2017.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i dekan Poljoprivrednog fakulteta Nedeljko Tica, simboličnim presecanjem vrpce,  otvorili su danas Veterinarsku kliniku na Poljoprivrednom fakultetu.

Mirović je istakavši da se radi o važnom projektu, predstavnicima medija rekao da je uređenjem Klinike i laboratorije u njenom sklopu, koje je koštalo preko 23 miliona dinara, pokazana nova politika, koja je usmerena na  zajedničko investiranje u razvojne elemente na Univerzitetu u Novom Sadu. Mirović je istakao i druge primere takvog ulaganja, poput projekta Naučno tehnološkog parka, čija izgradnja napreduje iz dana u dan u okviru Fakulteta tehničkih nauka. Predsednik Pokrajinske vlade je ukazao  na  vidljivost  investicija i  u okviru komunalne infrastrukture, a reč je o uređenju pristupnih ulica i saobraćajnica Univerzitetu.

„Jednom racionalnijom i novom politikom, od kada je izabrana nova Pokrajinska vlada, pristupamo svakom fakultetu Novosadskog univerziteta, razgovaramo, analiziramo i obezbeđujemo sredstava za prioritetne potrebe za svaki fakultet posebno“, naglasio je  ovom prilikom Mirović.

Predsednik Pokrajinske vlade najavio je da će ova klinika imati i sopstvene prihode, a to znači da nije samo reč o ulaganju namenjenom   edukativnom ili naučno-nastavnom programu, već o projektu koji će biti otvoren i za tržišnu utakmicu, i na taj način opravdati smisao  ulaganja u njega.

Mirović je naznačio da najvažnija snaga Vojvodine  leži u naučnim i inovativnim elementima.

Dekan Poljoprivrednog fakulteta Nedeljko Tica istakao je da je Veterinarska klinika, projekat čije otvaranje je bilo moguće zahvaljujući zajedničkom angažovanju  Fakulteta,  Pokrajinske vlade i nadležnih sekretarijata, što je posebno i važna jer nakon 15 godina od kada je osnovan smer za veterinarsku medicinu, studenti ove visokoobrazovne ustanove sada imaju mogućnost da uz najsavremeniju opremu da vežbaju praktična znanja. Na ovaj način biće moguće i sticanje evropske akreditacije Poljoprivrednog fakulteta u oblasti medicinskih nauka.  

Nakon svečanog otvaranja predsednik Mirović i dekan Tica, u pratnji šefa Katedre za veterinarsku medicinu prof. dr Branislave Belić, obišli su  novootvorenu kliniku.