Aktivnost Udruženja „Agroprofit”

 

NAJBOLJI FARMERI U 2021.GODINI MLADEN JANČIĆ I ADAM BUGAR MLAĐI

Novi Sad, 21.02.2022.

Na ovogodišnjem Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, koji će se održati u drugoj polovini maja, biće izloženo više od 50 kvalitetnih tovnih priplodnih grla – saopštili su danas u Udruženju „Agroprofit”, koje okuplja ove farmere. Biće izložene rase angus, hereford, šarole, limuzin i po prvi put tovni simentalac sa farme Radanović iz Čuruga.

  • Od 2009.godine broj kvalitetnih tovnih rasa u Srbiji je u stalnom porastu i danas imamo više od 12.000 priplodnih grla, uz potpuno dve nove rase: šarole i tovni simentalac – kaže Čedomir Keco iz Udruženja „Agroprofit” i dodaje da smo uz pomoć državnih podsticaja tovno govedarstvo značajno uznapredovali. – Da su klaničari imali više poslovnog i partnerskog razumevanja prema farmerima ne bismo, i pored visoke cene žitarica, imali danas puno manje odgajivača. Za kvalitetnu i tešku junad postoji interes na Bliskom istoku, ali je naša prava šansa za izvoz junećeg mesa NR Kina. Manji broj priplodnih grla za 115.000 u poslednjih deset godina neće dovesti do nestašice u ponudi – kaže Keco.

Adam Bugar 

Mladen Jančić

Udruženje „Agroprofit” prema ostvarenim proizvodnim i odgajivačkim rezultatima za najuspešnije farmere u protekloj godini proglasilo je gazdinstvo Mladena Jančića iz Srpskog Krstura, a za uspešnog mladog stočara Adama Bugara iz Ečke.---
 
Pregled Cena Žitarica --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- Vaš komentar na nove cene žitarica 
---  
---> KLIKNITE OVDE! <------ Besplatni Agro Saveti 
---
---> KLIKNITE OVDE! <---