- TRŽIŠTE - /08.10.2018./ Produktna berza Novi Sad: kukuruz 14.20 din/kg , pšenica 19.00 din/kg , soja 36.50 din/kg ; /08.10.2018./ Berza u Čikagu: kukuruz 14.89 din/kg , pšenica 19.49 din/kg , soja 32.98 din/kg ; /08.10.2018./ Berza u Mineapolisu: kukuruz 13.15 din/kg , pšenica 18.16 din/kg , soja 29.07 din/kg ; /08.10.2018./ Berza u Parizu: kukuruz 20.62 din/kg , pšenica 24.09 din/kg , soja - ;

Dan koji se pamti

 

NOVI POVRATAK NA SELO UZ PODRŠKU VLADE VOJVODINE

Novi Sad,  11. jun 2018

U Pokrajinskoj vladi  potpisani su ugovori za dodelu bespovratnih sredstava bra─Źnim parovima na teritoriji Vojvodine, za kupovinu seoskih ku─ça sa oku─çnicom. Danas je, tako, krov nad glavom steklo jo┼í 30 bra─Źnih parova i njihovih vi┼íe od 40-oro dece.

Ugovore su uru─Źili Predrag Vuleti─ç, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i Diana Milovi─ç, direktorka Zavoda za ravnopravnost polova, koji ovakav konkurs sprovodi ve─ç ─Źetvrtu godinu zaredom.

„Ovaj konkurs promovi┼íe strate┼íke ciljeve Pokrajinske vlade, koji se odnose na povratak mladih na selo, razvoj ruralnih sredina u Vojvodini, ekonomsko osna┼żivanje ┼żena, podmla─Ĺivanje vojvo─Ĺanskih sela kroz dolazak dece i pove─çanje nataliteta, kao i iniciranje pobolj┼íanja demografske strukture, kao preduslova za pokretanje privrednih aktivnosti“, izjavio je Predrag Vuleti─ç.

Vuleti─ç je naglasio da je poseban zna─Źaj ovog konkursa u tome ┼íto omogu─çava  da se ku─çe sa oku─çnicom ravnopravno uknji┼że na mu┼íkarca i ┼żenu, odnosno na bra─Źne i vanbra─Źne partnere.

On je dodao da resorni sekretarijat od po─Źetka u─Źestvuje u svim programskim aktivnostima Zavoda za ravnopravnost polova, i da je do sada realizovano vi┼íe specifi─Źnih podsticajnih programa i mera koje doprinose unapre─Ĺivanju polo┼żaja ┼żena i ostvarivanju jednakih mogu─çnosti u Vojvodini.

Dijana Milovi─ç se zahvalila Pokrajinskoj vladi i resornom sekretarijatu na, kako je rekla, sna┼żnoj podr┼íci u realizaciji ovog konkursa, za koji su stigle ─Źak 234 prijave, ┼íto govori o velikoj zainteresovanosti za  ovakve programe podr┼íke mladim ljudima, ali i ┼żenama koje su u manjem broju vlasnice bilo kakve nepokretnosti.

Predrag Vuleti─ç na kraju je najavio da je predlo┼żenim rebalansom pokrajinskog bud┼żeta za 2018. godinu predvi─Ĺeno da se za ovaj program podr┼íke mladima i ┼żenama izdvoji dodatnih 30 miliona dinara za jo┼í 30 ku─ça sa oku─çnicom.