- TRŽIŠTE - /12.08.2020./ Produktna berza Novi Sad: kukuruz 19.20 din/kg , pšenica 17.90 din/kg , soja 42.60 din/kg ; /12.08.2020./ Berza u Čikagu: kukuruz 12.33 din/kg , pšenica 17.98 din/kg , soja 32.59 din/kg ; /12.08.2020./ Berza u Mineapolisu: kukuruz 11.50 din/kg , pšenica 14.49 din/kg , soja 30.53 din/kg ; /12.08.2020./ Berza u Parizu: kukuruz 19.26 din/kg , pšenica 20.87 din/kg , soja - ;

Događaj

 

POLJOPRIVREDNI SAJAM U JAŠA TOMIĆU

Sečanj/Jaša Tomić, 25. septembar 2018.

Drugi sajam poljoprivrede održaće se u nedelju, 30. septembra, u Jaša Tomiću, nedaleko Sečnja. Prema opredelenju koje su istakli organizatori – „zajedničkim snagama da prave vrednosti budu na ceni” - na sajmu se mogu očekivati pouzdane poruke o agraru, savremene mašine, kao i saveti stručnjaka. Posetioci će imati priliku da vide i izložbu poljoprivrednih proizvoda i opreme, ali i meda i alata za pčelarstvo. Priprema se i obimna smotra etno radova i tradicionalnih rukotvorina i predmeta iz radionica starih zanata. U obraćanju javnosti i medijima domaćini su uputili iskren poziv i pomalo setne poruke.

  • Ovo je jedinstvena prilika da se poljoprivredni sektor okupi na jednom mestu i promoviše svoje proizvode i usluge sa ciljem, unapređenja ruralne sredine kroz povezivanje poljoprivrednika i poljoprivrednih proizvoda, kako bi se uspostavili poslovni kontakti, koji bi mogli rezultirati sklapanjem poslovne saradnje, dobijanjem ideja, informacija i saveta za postizanje boljeg kvaliteta proizvodnje, a sa druge strane prezentovanje novina i savremenih tokova iz oblasti poljoprivrede – piše u proglasu. - Iako je trend smanjenja broja stanovnika u ruralnim sredinama konstantan, potencijali za razvoj poljoprivrede i uopšteno potencijali za ruralni razvoj ostaju na visokom nivou. Da bi ruralne sredine oživele i zadržale ili privukle veći broj stanovnika, potrebno je ulagati u njihov razvoj. Održavanjem ovakvog jednog događaja koji je izuzetno važan kako za našu opštinu tako i za ceo srednji Banat, želimo da postojećim i budućim poljoprivrednicima, njihovim udruženjima i zadrugama, kao i prerađivačima pružimo mogućnost informisanja i dobijanja savetodavnih usluga u vezi biznis planiranja; edukacije; povezivanje; promociju potencijala; brendova i usluga – poručuju iz Sečnja.

Nastup na ovom sajmu za izlagače će biti bez kotizacije, pokrovitelj sajma je opština Sečanj, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Uz mnogo truda i jasne vizije, producent sajma je Turistička organizacija opštine Sečanj.