Događaj

 

SUTRA POČINJE 88. MEĐUNARODNI POLJOPRIVREDNI SAJAM, TRAJE DO 24. SEPTEMBRA

Novi Sad, 17.09.2021.

Novosadski sajam, prema jučerašnjoj najavi, učinio je sve da 88. Međunarodni poljoprivredni sajam za posetioce i izlagače bude organizovan po protokolu zaštite od kovida - 19. Poljoprivredni sajam se otvara sutra u 11 časova, kao i 53. Međunarodni sajam lova i ribolova i Sajam ekologije.

Za one koji ne poseduju digitalni zeleni sertifikat (potvrdu o vakcinaciji ili preležanom kovidu 19), negativni PCR  ili brzi antigenski test, Sajam ima rešenje. Za posetioce je organizovana brza provera, antigenski test, na ulazu u krug sajma.Ista pravila važe za izlagače, osoblje sajma i novinare.

Cena ulaznica za sve sajamske priredbe je 600 dinara (pojedinačna), a 400 dinara kolektivna. Penzioneri i deca od 7-12 godina, đaci i studenti u grupnim posetama ulaznice mogu kupiti po 250 din.

Sajam je za posetioce otvoren od 9-19 časova.

Pojedini izlagači najavili su snižene cene mehanizacije, koja iz fabrika usporeno stiže do ratara, zbog velikog zaostatka isporuke ugovorenih količina, na šta je uticala pandemije. Posebnu pažnju zaslužuje ponuda Generali osiguranja. Ova kompanija obeležava 190 godina postojanja i pored niza povoljnih paketa za poljoprivrednike, ovim povodom, vlasnicima mehanizacije nudi 20% popusta na kasko osiguranje. Generali osiguranje je i generalni sponzor Poljoprivrednog sajma. Republika Češka je zemlja partner ove priredbe i predstaviće se posebno interesantnom ponudom. Al Dahra je zlatni sponzor, a podršku događanjima na sajmu su dali i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad. Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kako je predočeno, poziva poljoprivrednike da posete njihov štand u Master centru, gde će moći tokom celodnevnog rada sajma dobiti odgovore iz svih sektora, od Uprave za agrarna plaćanja, zemljišta, vode, kao i o programima podsticaja.

Doalazak pojedinih stočara do pred sam početak Sajma bio je neizvestan, a neki su i odustali. Među njima su i uspešni proizvođači mleka. U razgovoru sa njima smo čuli da su nezadovoljni cenom mleka i troškovima proizvodnje i da ih samo korak deli od prodaje krava i da im nije do sajma. Uz to tvrde da velike mlekare često po većoj ceni kupuju mleko od posrednika nego što plaćaju njima, malim proizvođačima, i time svesno utiču na poslovanje svojih kooperanata. Tvrde da se preko posrednika mlekom trguje na području cele Srbije.

 

 

 

 

 

 

Adam Bugar mlađi, Milenko Čutović, Mladen Jančić, Miroslav Kiš i Tibor Berze

Među izlagačima tokom 88 godina trajanja Poljoprivrednog sajma, prvi put u isto vreme pojavljuju se odgajivači svetski poznatih tovnih rasa: Adam Bugar mlađi iz Ečke izlaže hereforda, kao i Milenko Čutović iz Bogdanice, Mladen Jančić iz Srpskog Krstura angusa, Miroslav Kiš iz Verušića limuzinera, a Tibor Berze iz Utrina šarolea. Među 30 goveda većina su mlađe junice. Deo ovog stada će biti u štali broj 12 i na otvorenom prostoru iza štale broj 13.

Među različitim najavama događaja na Poljoprivrednom sajmu dve su neobične po nazivu: u sredu u 9,30 Kompanija RTI organizuje na svom štandu poslovno promotivno druženje sa novinarima pod nazivom „srpska kafa – turski čaj”, a Udruženje „Agroprofit” u četvrtak 23. septembra, u 11,30 časova, razgovor na slami – tema „govedarstvo i državni podsticaji”, iza štale broj 13.

--- Pregled Cena Žitarica --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- Kako Povećati Prinos 
---  
---> KLIKNITE OVDE! <---

--- Besplatni Agro Saveti ---
---> KLIKNITE OVDE! <---