- TRŽIŠTE - /12.08.2020./ Produktna berza Novi Sad: kukuruz 19.20 din/kg , pšenica 17.90 din/kg , soja 42.60 din/kg ; /12.08.2020./ Berza u Čikagu: kukuruz 12.33 din/kg , pšenica 17.98 din/kg , soja 32.59 din/kg ; /12.08.2020./ Berza u Mineapolisu: kukuruz 11.50 din/kg , pšenica 14.49 din/kg , soja 30.53 din/kg ; /12.08.2020./ Berza u Parizu: kukuruz 19.26 din/kg , pšenica 20.87 din/kg , soja - ;

Događaj: “Dobar dan domaćine” na Poljoprivrednom fakultetu

 

JOŠ DEVET DANA DO TRADICIONALNOG SAVETOVANJA POLJOPRIVREDNIKA

Novi Sad, 31. januar  2017.

Organizacioni odbor Petog Savetovanja poljoprivrednika, agronoma i savetodavaca pod nazivom „Dobar dan domaćine“ predložio je dekanu Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu prof. dr Nedeljku Tici i Departmanu za ratarstvo i povrtarstvo da pred održavanje ovog događaja posebnim priznanjima nagradi organizatora Takmičenja zemljoradnika Srema u okviru Sremske privredne komore, Agrarnu uniju - domaćina Međunarodnog festivala kukuruza u Kanjiži i „Srbobransku brazdu“ – takmičenje orača u ovoj opštini. Kako smo obavešteni, uručenje ovih priznanja biće održano 2. februara 2017. godine na Poljoprivrednom fakultetu u 12 časova, odnosno nakon završetka sastanka sa novinarima.

Susret u redakciji AgroServis

Pripreme za susret ratara na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu privode se kraju, a danas su poslati pozivi na kućne adrese domaćinima u Vojvodini i Mačvi. Direktorica Departmana za ratarsvo i povrtarstvo Dragana Latković najavila je da će u četvrtak na sastanku sa novinarima saopštiti sve pojedinosti o programu koji je uglavnom sastavljen prema zahtevima ratara i stočara. Tako će i farmeri čuti koje razlike u hemijskom sastavu pojedinih hibrida kukuruza utiču na ishranu preživara i svinja.

Većina tema biće realizovane kao panel rasprave, koje će voditi novinari koji prate zbivanja u poljoprivredi. Oni su danas bili gosti u našoj redakciji i tom prilikom razmenili su iskustva o poslu koji ih očekuje 9. i 10. februara na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu.

Iz marketing službe Savetovanja obavešteni smo da sav ponuđeni izložbeni i informativni prostor još nije zakupljen, ali su najveće semenske kuće potvrdile svoj dolazak.

Informativne punktove imaće  i Uprava za agrarna plaćanja, Uprava za zemljište kao i fondovi namenjeni poljoprivrednicima u AP Vojvodine. Savetovanje će oba dana početi sa radom u 9 časova.