- TRŽIŠTE - /18.07.2018./ Produktna berza Novi Sad: kukuruz 16.00 din/kg , pšenica 16.50 din/kg , soja 39.50 din/kg ; /18.07.2018./ Berza u Čikagu: kukuruz 13.85 din/kg , pšenica 18.41 din/kg , soja 31.37 din/kg ; /18.07.2018./ Berza u Mineapolisu: kukuruz 12.65 din/kg , pšenica 17.59 din/kg , soja 29.11 din/kg ; /18.07.2018./ Berza u Parizu: kukuruz 20.22 din/kg , pšenica 21.96 din/kg , soja - ;

Društvo novinara Vojvodine

 

NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO MOMIRU LAZIĆU - NAGRAĐENI I BILJANA POPADIĆ, JELENA DOPUĐ, JEREMIJA TRIFUNOVIĆ I BRANISLAV VUJKOV

Novi Sad, 22. april 2017.

Danas su na svečanosti Društva novinara Vojvodine, na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, uručene godišnje nagrade najuspešnijim pregaocima u minuloj godini, kao i nagrada za životno delo „Svetozar Miletić" koju je primio Momir Lazić, urednik časopisa „Zbilja", publicista i književnik.

Momir Lazić i prof. dr Nedeljko Tica

Nagradu „Dimitrije Frušić” za seriju napisa ili emisija dobila je Jelena Dopuđ, glavna i odgovorna urednica lista Neven za seriju tekstova o vršnjačkom nasilju i deci zbrinutoj u novosadskom svratištu.

Među nagrađenima su i dva aktivna člana novinara „Gazdinstva". Nagradu „Jaša Tomić" za urednički rad dobio je Jeremija Trifunović, glavni i odgovorni urednik televizije „Lorist", lista „Lorist, portala i lista „Lovačke novosti". Biljana Popadić, naša urednica portala „AgroServis plus" i šef deska u „Gazdinstvu" dobitnik je nagrade „dr Petar Drezgić”.

Čedomir Keco, Biljana Popadić i Jeremija Trifunović

Spomenica „Dušan Sijački" za dugogodišnje bavljenje dokumentarnom i umetničkom fotografijom pripala je Branislavu Vujkovu, samostalnom fotoreporteru.

Društvo novinara Vojvodine je uručila specijalnu Povelju Orfelin Poljoprivrednom fakultetu iz Novog Sada, Institutu za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada i SCOM doo - preduzeće za proizvodnju, trgovinu i promet iz Feketića.

Dekan Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu prof. dr Nedeljko Tica izrazio je zadovoljstvo što je ovakva svečanost upriličena u najastarijoj visokoškolskoj ustanovi u Novom Sadu.

-  Ova ustanova i vaše društvo dele iste principe, a to su istina, poštenje i tradicija. To je ono što nas povezuje u zajedničkom radu. A posebno nas vezuje vaša važnost u promociji vrednosti Poljoprivrednog fakulteta – rekao je prof. dr Tica.

Prisutnima se obratio i pomoćnik Pokrajinskog sekretara za javno informisanje, medije i analitiku Đorđe Vukmirović.

- Želim vam uspešan i lep rad, a dobitnicima nagrada koje nose imena velikih i časnih ljudi želim da čestitam – rekao je Vukmirović.

Nagrade i priznanja uručili su predsednik Društva novinara Vojvodine Mladen Bulut, glavni i odgovorni urednik lista „Gazdinstvo“ Čedomir Keco i Dejan Krajinović sa Instituta za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada.

Nakon svečanosti održana je redovna godišnja skupština Društva novinara Vojvodine.