ГРАД ТРЕЋУ ГОДИНУ ЗАРЕДОМ ПОМАЖЕ МЛАДЕ ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ

 

 

Нови Сад, 22.12.2022.

Дневник

  • У Мастер центру Новосадског сајма отворена је друга конференција „Пољопривредник нове генерације“ у организацији истоименог удружења са циљем да се пољопривредници из целе Србије на једном месту информишу и упознају с новим трендовима у аграру.

На отварању ове едукативне, аграрне конференције присутнима се обратио и члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић који је присутне упознао са конкурсима које спроводи Град Нови Сад, а тичу се унапређења пољопривредне производње.

Драго ми је што међу младим пољопривредницима који ће данас добити титулу „Пољопривредник нове генерације“ има и оних који су са територије града Новог Сада. Град из године у годину повећава средства намењена за Програм пољопривредне политике и политике руралног развоја. Од 2019. године, кроз овај Програм,  кренули смо са подршком младим пољопривредницима. До сада, око 100 младих, до 40 година, добило је бесповратне субвенције у износу око милион динара. Овом мером смо подстицали пољопривредна газдинства са територије Града, чији су носиоци млађи од 40 година, да унапређују примарну пољопривредну производњу у секторима који су конкурентни на међународном тржишту - повртарство, воћарство и виноградарство. Драго ми је што су уз подршку Града млади пољопривредници унапредили процес производње, повећали продуктивност и конкурентност, али и технолошки оспособили своја газдинства у складу са стандардима, рекао је Радојевић.

Конференцији су присуствовали и представници Покрајинске и Републичке владе, државних фондова као и 20 аграрних компанија. Присутнима се том приликом обратила и државна секретарка у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Милица Ђурђевић.

Издвајања за аграрни буџет су веома значајна и велика и, у односу на све претходне године, бележе повећање. Буџет Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде за наредну годину износи 80 милијарди динара. Веома битно за пољопривреднике је то што је од укупних буџетских средстава надлежног министарства 87% намењено субвенцијама и подстицајима. Млади пољопривредници су категорија на коју министарство обраћа посебну пажњу и они имају предност приликом бодовања и рангирања на конкурсима, истакла је Милица Ђурђевић.

Ласкаву титулу „Пољопривредник нове генерације“ понело је десет младих пољопривредника који су претходно морали да испуне одређене услове, да су високо образовани, млађи од 40 година и да имају значајне инвестиције на свом газдинству.---
 
Subvencije --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---
---
 
Pregled Cena Žitarica --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- Vaš komentar na nove cene žitarica 
---  
---> KLIKNITE OVDE! <------ Besplatni Agro Saveti 
---
---> KLIKNITE OVDE! <---