КИША УНИШТИЛА РОД МАЛИНЕ У ИВАЊИЦИ, КАО И ДРУГОГ ВОЋА И ПОВРЋА

 

Ивањица,  23. јун 2020.

Извор: Tanjug    

  • Цео род малине је уништен услед обилних падавина у долинама поред Моравице на западу земље, као и другог воћа, али и кромпира, кукуруза и осталог поврћа, каже председник Асоцијације малинара Добривоје Радовић и наводи да је стање алармантно, а да је вода однела и путеве, објекте, штале и грла стоке.

Он је Танјугу рекао да су у целој долини од Пожеге до Ивањице сви засади уништени, да су путеви у прекиду, да су прекинути далеководи и да су стубови пали у Моравицу.

"Све што је засађено у долинама поред Моравице је однето. Цео род малине у Ариљу, Пожеги, Гучи, Лучанима, Косјерићу, Бајиној Башти и другим местима је после оволико воде завршена прича", казао је Радовић.

Додаје да и оно што је евентуално остало питање је до када ће трајати, јер је много воде пало, а ако огреје сунце, све ће бити спржено.

Он је обишао поједина места докле се могло стићи с обзиром да је вода поплавила путеве и навео да су поједини људи из Ивањице отишли на посао у Пожегу и Ариље, а да је сад питање како ће се вратити.

"Вода носи све пред собом, ту нема спаса. Стање је алармантно, незапамћено", рекао је Радовић и додао да старији у том крају кажу да је данас горе него у време поплаве 1965. године.