МАЂАРСКИ УБМ ГРАДИ ФАБРИКУ СТОЧНЕ ХРАНЕ КОД ШИДА

 

Адашевци, 09.03.2022.

Политика

У Адашевцима код Шида, мађарска компанија УБМ почиње данас изградњу фабрике сточне хране, инвестиције вредне више од 24 милиона евра, у присуству председника Србије Александра Вучића и министра спољних послова и трговине Мађарске Петера Сијарта.

Инвестиција ће се одвијати у развојном парку од 20 хектара индустријског парка општине Шид - Адашевци, који има повољан географски положај за снабдевање тржишта висококвалитетним крмним смешама и прехрамбеним додацима за животиње.

Најсавременије, аутоматизовано постројење за мешање са годишњим производним капацитетом од 200.000 тона и 30 тона на сат моћи ће да задовољи потражњу за крмним смешама без ГМО, у ринфузи и у врећама, за све три животињске врсте.

У фабрици, поред погона за мешање, налазиће се и сушара за зрно од 20 тона на сат, осам силоса за складиштење житарица капацитета 2.500 тона, магацин сировина и готових производа од 3.450 квадратних метара, пренео је Танјуг.

Рад постројења ће се снабдевати из 26 ћелија за сировине (за житарице 20 ћелија и шест ћелија за брашнасте компоненте), 20 контејнера за готове производе, сточну храну и ринфузу и шест ћелија које снабдевају системе за паковање.

Уз фабрику ће се градити и пословна зграда од 540 квадратних метара у којој ће се, поред канцеларије и друштвених просторија, налазити лабораторија и центар за обуку.

Укупан буџет ове инвестиције је 24.424.000 евра, од којих је 13.740.000 евра погон за мешање сточне хране, а 10.684.000 евра за уређење земљишта, додатне објекте, развој инфраструктуре и пројектовање.

Инвестициони програм подржава Влада Мађарске у износу од 2,3 милијарде форинти (6,3 милиона евра), док Влада Србије обезбеђује 2,5 милиона евра.

Инвестицију ће извршити УБМ Феед д.о.о са седиштем у Београду.

УБМ група је на мађарском тржишту водећа компанија за производњу сточне хране, која је у потпуном мађарском власништву. Бави се производњом и дистрибуцијом сточне хране, као и трговином сировина за производњу исте.

Осим на мађарском тржишту сточне хране, своје производе извози у још 8-10 земаља.

Приход групације је у 2021. години износио 188 милијарди форинти (515 милиона евра), што је веома значајан износ у сектору пољопривреде.

УБМ група има 430 запослених у областима производње, трговине, сервиса, рачуноводства и корпоративног управљања.---
 
Subvencije --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---
---
 
Pregled Cena Žitarica --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- Vaš komentar na nove cene žitarica 
---  
---> KLIKNITE OVDE! <------ Besplatni Agro Saveti 
---
---> KLIKNITE OVDE! <---