MAJ U ZNAKU POLJOPRIVREDNOG SAJMA

 

Novi Sad, 01. april 2022.

Najve─ça priredba Novosadskog sajma, 89. me─Ĺunarodni poljoprivredni sajam, bi─çe odr┼żana ove godine u svom standardnom prole─çnom terminu, od 21. do 27. maja. Posebno raduje ─Źinjenica da zadr┼żava tradicionalni format koji izlaga─Źima pru┼ża priliku da se predstave u zatvorenom i na otvorenom prostoru najstarije sajamske ku─çe u ovom delu Evrope.

Poljoprivredni sajam ─çe biti realizovan sa Republikom Ma─Ĺarskom kao Zemljom partnerom, koja je 2010. bila i prva Zemlja partner ove priredbe. Generalni sponzor ─çe biti Globos osiguranje, Zlatni sponzor je Al Dahra. O velikom interesovanju za najve─çu priredbu Novosadskog sajma svedo─Źe prijave brojnih izlaga─Źa iz Srbije i inostranstva, kao i najavljene kolektivne posete. Nastupe su do sada potvrdili izlaga─Źi iz Ma─Ĺarske, Italije, ─îe┼íke, Holandije, ┼ápanije, Turske, Indonezije, Hrvatske, Severne Makedonije, Slovenije, Danske, Francuske… Kolektivne izlo┼żbe ─çe organizovati Ma─Ĺarska, ─îe┼íka, Italija, Holandija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, ┼ápanija, Indonezija, dok je premijerno objedinjen nastup najavio i Maroko.

U poslednjoj dekadi maja bi─çe prire─Ĺeni svi poznati segmenti smotre agrara - Izlo┼żba poljoprivredne mehanizacije priklju─Źnih ma┼íina i rezervnih delova, opreme za prehrambenu industriju, vinogradarstvo, vo─çarstvo i sto─Źarstvo… Posetioce ─çe do─Źekati i Izlo┼żba stoke, izlo┼żba hrane i pi─ça, predstavi─çe se i osiguravaju─ça dru┼ítva, banke, institucije i dr, a bi─çe odr┼żani i brojni poslovni i stru─Źni skupovi.

Na najve─çoj Nacionalnoj izlo┼żbi stoke i Izlo┼żbi genetskih potencijala, bi─çe prikazana najbolja grla goveda, konja, ovaca, koza i ┼żivine, a posetioci ─çe imali priliku da vide autohtone rase neophodne za odr┼żanje biodiverziteta, kao i dostignu─ça u nekonvencionalnom sto─Źarstvu. Na┼żalost ni ove godine Sajam ne─çe biti doma─çin odgajiva─Źima svinja, zbog potencijalne opasnosti od afri─Źke kuge. Izlo┼żbe ─çe biti organizovane pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ┼íumarstva i vodoprivrede Republike Srbije. Kruna Izlo┼żbe sto─Źarstva - Dan sto─Źara, ne─çe izostati ni ove godine. Na Manje┼żu Novosadskog sajma najboljim odgajiva─Źima bi─çe uru─Źena priznanja uz defile nagra─Ĺenih grla - prikaz rezultata doma─çeg uzgoja i selekcije stoke, koji ─çe ne samo potvrditi veliku upornost doma─çih farmera, ve─ç kao i obi─Źno privu─çi veliki broj posetilaca.

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede u planu su i izlo┼żbe organskih proizvoda, proizvoda sa oznakama geografskog porekla, proizvoda sa oznakom „Srpski kvalitet“ i zanatskog piva.

Kongresni centar "Master" je tokom Poljoprivrednog sajma doma─çin brojnim stru─Źnim i poslovnim doga─Ĺajima, promocijama i prezentacijama. Skupove su do sada ve─ç najavile Ma─Ĺarska, Ambasada Holandije, Italijanska agencija za spoljnu trgovinu ICE, Ministarstvo poljoprivrede, ┼íumarstva i vodoprivrede, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu vodoprivredu i ┼íumarstvo, brojna udru┼żenja i kompanije…

Na Novosadskom sajmu u februaru je po─Źelo i ocenjivanje kvaliteta proizvoda i usluga, organizovano povodom Poljoprivrednog sajma, a bi─çe zavr┼íeno tokom prvih dana priredbe.

Izlaga─Źkog prostora je svakim danom sve manje jer sve vi┼íe kompanija ┼żeli svoje mesto u izuzetnom me─Ĺunarodnom ambijentu koji mo┼że da omogu─çi unapre─Ĺenje poslovanja, stvaranje novih kontakata i prepoznatljivost u svetu poslovnog biznisa.

Do kraja aprila za nastup na Sajmu, za avansne uplate va┼żi 2% terminskog popusta, a izlaga─Źi na 89. me─Ĺunarodnom poljoprivrednom sajmu sti─Źu pravo na 20% popusta kada prijavljuju uzorke na ocenjivanje kvaliteta.

Sve prijave, raspored vrednovanja - po robnim grupama, kao i prijave za ocenjivanje kvaliteta mogu da se prona─Ĺu na sajtu www.sajam.net, gde se nalaze i porud┼żbenice za ulaznice. Cena pojedina─Źne ulaznice nije menjana u poslednjih nekoliko godina, i dalje je 600 dinara. Za posetioce sa kupljenim ulaznicama bi─çe ogranizovana Poklon-igra.

NOVOSADSKI SAJAM---
 
Subvencije --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---
---
 
Pregled Cena ┼Żitarica --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- Va┼í komentar na nove cene ┼żitarica 
---  
---> KLIKNITE OVDE! <------ Besplatni Agro Saveti 
---
---> KLIKNITE OVDE! <---