Mere agrarne politike za bogatija polja

 

ZA MLADE POLJOPRIVREDNIKE U INĐIJI- 38 MILIONA DINARA

Inđija, 22.12.2022.

Sve većim ulaganjima u poljoprivredu, broj korisnika podsticaja se povećava, a samim tim njihov status se poboljÅ”ava. Na taj način, svaki dinar dat za poljoprivredu se uvećava.

Inđija je jedna od lokalnih samouprava koja je to prepoznala i sa agrarnim budžetom od 38 miliona dinara je među vodećim opÅ”tinama, čime će značajno uticati na proizvodnu situaciju u  svojoj lokalnoj zajednici.

Naime, poljoprivrednici, koji su uspeŔno ispunili uslove po viŔe konkursnih linija, ovih dana su potpisali ugovore o dodeli sredstava. Prve ugovore su potpisali vlasnici poljoprivrednih gazdinstava, koji su odlučili da dobijena sredstva ulože u priključnu mehanizaciju.

– U narednim danima zaključićemo ugovore sa svim poljoprivrednicima. Imamo osam korisnika koji su konkurisali za  izgradnju, opremanje objekata za preradu poljoprivrednih proizvoda na teritoriji opÅ”tine Inđija, dok je za osiguranje useva konkurisalo 80 gazdinstava. Sve ove ugovore potpisaćemo do kraja godine. Pokazalo se da su poljoprivrednici sa teritorije opÅ”tine Inđija veoma zadovoljni i da oni mogu da se oslone na svoju opÅ”tinu. Mi planiramo da u 2023. godini imamo joÅ” veći agrarni budžet, kao i da uvedemo neke nove konkursne linije - rekla je direktorka Agencije za ruralni razvoj Inđije Ivana Pejović Å evrt.

Pčelari koji su konkurisali račinaju na 40-50 odsto sredstava za kupovinu opreme ili nekih sredstava za pčelarenje. Svaka pomoć puno znači, pogotovo kada se uzme u obzir činjenica da je ova godina bila pogubna za pčelare.

- Ovo je definitnivno jedna velika pomoć, da se ponovo vrati neki pčelar, koji je doživeo koji je doživao neki kolaps, da se vrati u život i da ponovo profunkcioniÅ”e, zato Å”to mnogi mladi pčelari pokuÅ”aju da nađu svoje mesto i uhlebljenje u ovoj grani proljoprivrede – rekao je Dejan Ćukalović, pčelar iz Inđije.

Primećeno je i da se ove godine na konkurse javio veći broj žena i mladih poljoprivrednika - nosilaca gazdinstava.

--- Subvencije --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- Pregled Cena Žitarica --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- VaÅ” komentar na nove cene žitarica 
---  
---> KLIKNITE OVDE! <---

--- Besplatni Agro Saveti ---
---> KLIKNITE OVDE! <---