НА ПОЉОПРИВРЕДНОМ САЈМУ У НОВОМ САДУ ВЕЛИКЕ КОМПАНИЈЕ ИЗ 17 ЗЕМАЉА

 

Нови Сад, 13.09.2021.

Извор: Tanjug    

  • Изложба механизације, сточарства и генетских потенцијала, као и трансфери знања, такмичење у гастрономији и пески производи од хмеља, наћи ће се у понуди на 88. Међународном сајму пољопривреде и 53. Сајму лова и риболова, као и Сајму екологије, који се у Новом Саду одржавају у од 18. до 24. септембра.

Дугоочекиване приредбе организоване на традиционалан начин, окупиће мале произвођаче и велике компаније из 17 земаља, у складу са епидемиолошким мерама.

Овим поводом организатори сајма и спонзори организовали су данас у Београду конференцију за медије, како би представили садржаје Сајма и позвали заинтересоване да присуствују међународном догађају.

Организатори су највили да ће на Сајму пољопривреде бити представљена национална изложба сточарства, генетских потенцијала и органских производа, али и дефиле награђених грла, која су под покровитељством ресорног министарства.

Такође, на Сајму ће бити организована изложба и понуда пољопривредних машина као и пето Међународно такмичење кувара.

У Новом Саду представиће се и дистрибутери опреме за лов и риболов, док ће атрактивности допринети излагачи који управљају заштићеним површинама и баве се унапређењем ловства и рибарства у Србији.

Сајам екологије покренуће више актуелних тема и едукација у циљу еколошког освешћивања и чистије животне средине.

Земља партнер и подршка новосадског сајма је Чешка, те се на конференцији представницима медија обратио амбасадор Чешке у Србији Томаш Кухта.

"Новосадски сајам пољопривреде је идеални простор за успостављање узајамне сарадње између две земље и велико ми је задовољство што су се остварили услови да се сајам одржи с обзиром на то да је епидемиолошка ситуација неповољна", рекао је он, истичући да Чешка на сајму учествује од 2017. године.

Државни секретар Министарства пољопривреде Сенад Махмутовић истакао је да је за Србију веома важно да се сјам одржи, јер се на њему промовишу домаћи производи који су интересантни страном тржишту, као и инвеститорима.

"У овој години у Србија је остварила суфицит у извозу прехрамбене робе за седам месеци у вредности укупног извоза 2010 године. Вишак извоза над увозом ове године остварен је у вредности од 1,07 милијарди", рекао је Махмутовић истичући важност излагања домаћих производа.

Организатори су најавили да ће потврда о вакцинацији или прележаној инфекцији вирусом корона, бити неопходна за улазак на сајам, а да ће невакцинисани посетиоци морати да ураде бесплатан антигенски тест који обезбеђује Сајам.

Посетиоце од 18. до 24. септембра поред сајамских акција, дегустација и бројних атракција, очекује и поклон наградна игра у којој се могу освојити вредне награде као трактор или пнеуматска сејалица.

Сајам за одржавање има дозволу од Кризног штаба, а организује се уз подршку ресорног министарства, локалне самоуправе Новог Сада, земље партнера-Чешке и покрајинских влада, као и уз помоћ многобројних спонзора из приватних сектора.---
 
Pregled Cena Žitarica --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- Kako Povećati Prinos 
---  
---> KLIKNITE OVDE! <------ Besplatni Agro Saveti 
---
---> KLIKNITE OVDE! <---