- TRŽIŠTE - /11.12.2017./ Produktna berza Novi Sad: kukuruz 16.76 din/kg , pšenica 17.80 din/kg , soja 48.20 din/kg ; /11.12.2017./ Berza u Čikagu: kukuruz 13.45 din/kg , pšenica 14.47 din/kg , soja 36.67 din/kg ; /11.12.2017./ Berza u Mineapolisu: kukuruz 12.36 din/kg , pšenica 13.30 din/kg , soja 33.97 din/kg ; /11.12.2017./ Berza u Parizu: kukuruz 18.33 din/kg , pšenica 18.81 din/kg , soja - ;

Nemačka delegacija i predsednik skupštine AP Vojvodine posetili Institut Biosens

 

Delegacija Odbora za ruralni razvoj i zaštitu potrošača Parlamenta nemačke pokrajine Baden-Vitemberg  i predsednik Skupštine AP  Vojvodine Ištvan Pastor posetili su Institut „Biosens“ i tom prilikom upoznali se sa radom i projektima ove naučne ustanove.

Pozdravnu reč imao je rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Dušan Nikolić. On je predstavio Novosadski univerzitet naglasivši da je izuzetno ponosan što se u okviru te institucije nalazi i Institu Biosens koji svojim radom doprinosi razvoju nauke u celoj zemlji.

-Privilegija je u okviru Univerziteta imati jednu ovakvu ustanovu u kojoj rade eminentni stručnjaci i koji svakog dana doprinose razvoju nauke – istakao je prof. dr Nikolić.

Rad, sve projekte kao i dosadašnje uspehe predstavili su direktor Instituta prof. dr Vladimir Crnojević i pomoćnik direktora prof. dr Vesna Crnojević Bengin. Oni su objasnili koliki je značaj Biosens-a i kakvi su planovi za naredni period. Misija Insituta je da se u budućnosti neraskidivo vežu poljoprivreda i informacione tehnologije, a sve sa ciljem razvoja poljoprivrede u Srbiji.

Predsednik skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor zahvalio se rektoru Nikoliću, profesorima Vladimiru Crnojeviću i profesorki Vesni Crnojević Bengin što su upriličili posetu.

-Univerzitet i Institut Biosens su naš veliki ponos – rekao je Pastor.

Nemačka delegacija na čelu sa predsednikom Odbora za ruralni razvoj i zaštitu potrošača Parlamenta nemačke pokrajine Baden-Vitemberg Martinom Hanom  danas će posetiti i Međunarodni poljoprivredni sajam.