Noviteti na Sajmu

 

Novi Sad, 23.05.2022.

Ako je na prethodnim, pretkovid sajmovima najavljivana kao kuriozitet, digitalna oprema je danas standardni deo bezmalo svih poljoprivrednih ma┼íina. Taj trend prati i AGROPANONKA, Darodavac u Poklon-igri 89. me─Ĺunarodnog poljoprivrednog sajma.

– U nameri da kupcima ponudimo bogatiju i komforniju standardnu opremu, multimedijalnim ure─Ĺajima smo opremili sve traktore od 90 konjskih snaga pa navi┼íe. Svi traktori od 110 konjskih snaga i ja─Źi, opremljeni su klima-ure─Ĺajima – obja┼ínjava zamenik direktora AGROPANONKE Aleksandar ┼ávonja.

Pa┼żnju posetilaca na njihovom ┼ítandu privla─Źi i autopilot navigacija FJDynamics, koja se koristi prilikom sejanja, prskanja i ┼ípartanja. Ko┼íta 7.140 evra sa PDV-om, mo┼że da se ugradi u bilo koji traktor, a omogu─çava jednostavniji i precizniji rad i znatne u┼ítede kod za┼ítitnih sredstava pri prskanju ili kod semena pri setvi.

U fokusu sajamskog nastupa Kompanije KITE DOO, tako─Ĺe Darodavca u Poklon-igri, i ove godine je njihov projekat precizne poljoprivrede.

– Na ┼ítand smo postavili improvizovanu jedinicu radne ma┼íine s priklju─Źkom preko modema na monitor. Preko JD link sistema za telematiku, dolazi se do specijalne platforme D┼ŻON DIRA, gde se obra─Ĺuju podaci sa parcele i vra─çaju nazad – obja┼ínjava izvr┼íni direktor kompanije KITE DOO ─Éor─Ĺe Mi┼íkovi─ç. – Ina─Źe, projekat precizne poljoprivrede radimo u koordinaciji sa na┼íim odeljenjem agronomije. Sve kre─çe s analizom zemlji┼íta, mapiranjem parcela i zoniranjem, gde svaka zona ima potrebe za odre─Ĺenom vrstom ─Ĺubriva. Koristimo, tako─Ĺe, i usluge specijalizovanih kompanija za mape varijabilne setve i varijabilnog ─Ĺubrenja, kao i onih zadu┼żenih za monitoring nicanja biljaka.

Mi┼íkovi─ç navodi da primenom projekta precizne poljoprivrede proizvo─Ĺa─Źi u┼ítede od 250 do 280 evra po hektaru. U znaku inovativnosti kompanije KITE DOO je i promocija najnovije serije trakora 6 R serije, JCB teleskopskih manipulatora, KUHN priklju─Źnih ma┼íina, ┼íumarskih traktora, sistema za navodnjavanje. Sve to uz kvalitetan servis i produ┼żeni garantni rok na tri do pet godina.

Firma MBV je na ovom Sajmu izlo┼żila novi asortiman prskalica, hedera, adaptera, kratkih tanjira─Źa s dodatnom opremom i seckalica. Izme─Ĺu ostalog, izlo┼żene su prskalica BADILLI od 600 litara i prikolica PALAZOGLU nosivosti 10 tona, koje MBV daruje u okviru Poklon-igre za posetioce.

– Posebnu pa┼żnju na na┼íem ┼ítandu privla─Źi „predator“, tanjira─Źa sa transportnim sistemom i seckalicom ispred, turskog proizvo─Ĺa─Źa BEGIN. To re┼íenje joj omogu─çava da obavlja dve operacije odjednom: lomi biljne ostatke posle ┼żetve ili berbe i usitnjava zemlju.

Seckalice, ina─Źe, znatno poma┼żu u ─Źuvanju traktora i smanjenju potro┼ínje nafte. Zavisno od radnog zahvata, cena im je od 7.000 do 10.000 evra – obja┼ínjava menad┼żer firme  MBV Vuka┼íin Milinkovi─ç.

Prema njegovim re─Źima, interes za izlo┼żeni asortiman priklju─Źnih ma┼íina je velik, ali se rokovi isporuke, zbog krize, kre─çu od dva do tri meseca, a za neke ─Źak i ┼íest meseci.

Novosadski sajam---
 
Subvencije --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---
---
 
Pregled Cena ┼Żitarica --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- Va┼í komentar na nove cene ┼żitarica 
---  
---> KLIKNITE OVDE! <------ Besplatni Agro Saveti 
---
---> KLIKNITE OVDE! <---