- TRŽIŠTE - /21.05.2018./ Produktna berza Novi Sad: kukuruz 17.50 din/kg , pšenica 18.10 din/kg , soja 46.73 din/kg ; /21.05.2018./ Berza u Čikagu: kukuruz 15.90 din/kg , pšenica 18.70 din/kg , soja 37.79 din/kg ; /21.05.2018./ Berza u Mineapolisu: kukuruz 14.56 din/kg , pšenica 17.98 din/kg , soja 35.29 din/kg ; /21.05.2018./ Berza u Parizu: kukuruz 19.79 din/kg , pšenica 20.82 din/kg , soja - ;

Ponude

The first call for investment

 

"AGROEXIT" GROUP PREPARED A PROGRAM - AN OFFER FOR INVESTMENT IN AGRICULTURE

Novi Sad, 24. April 2017

Association "AGROPROFIT", within which operates a group of experts "Agroexit", has developed its first review for possible investments in Serbia for 2017:

·       Biodiesel production (sustainable production, construction of new facilities for the processing or recommendation of the existing oil mills (two or three are being sold).

Poslovnost države

 

ROBNE REZERVE PRAZNE LAGER, U PONUDI I 30.000 TOVLJENIKA

Beograd, 24. mart 2017,

Republička direkcija za robne rezerve oglasila je prodaju više poljoprivredno-prehrambenih proizvoda. Najobimnija ponuda se odnosi na  30.000 komada tovljenika i oko 1.700 komada junadi. Iz mesne industrije, iz robnih zaliha, tržištu se nudi 30.000 kg jetrene paštete i 50.000 kg mesnog nareska.

BESPLATNI PLASTENICI ZA MLADE U NOVOM BEČEJU

 

Novi Bečej, 15. mart 2017.

Omladinski klub Novog Bečeja u partnerstvu sa Opštinom Novi Bečej, i uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta,u okviru projekta „Poljoprivredni inkubator za mlade na selu“ raspisao je Javni poziv za prijavu mladih nezaposlenih lica na edukacije u oblasti plasteničke proizvodnje. Rok za prijavu je 20.mart tekuće godine.

Zdraviji na nezaboravan način

 

ZIMA U MERKURU– SPECIJALNA AKCIJA

Vrnjačka Banja

Specijalna akcija za period do 08.01. do 31.03.2017.godine, koja obuhvata Merkurov medicinski pansion uz poklon usluge Spa centra u vrednosti 6.780 din za minimalni boravak od 7 dana

Doživite zimsku idilu uz kombinaciju lečenja i odmora, opuštanja i uživanja u jedinstvenom ambijentu Vrnjačke Banje. Snegom prekriveni parkovi, skijanje na planini Goč, klizanje i praznična atmosfera čine najlepšu razglednicu sa zimskim motivima.

Čačanski institut za voćarstvo počinje prodaju sadnica

 

CENE NA NIVOU PROŠLOGODIŠNJIH

Čačak, 2. novembar 2016.

Izvor: www.ekapija.com

Institut za voćarstvo iz Čačka počeo je juče prodaju sadnica voćaka. Kako je za Ozonpress rekao Branko Jovanović, rukovodilac rasadničke proizvodnje, sadnice su spremljene, a cene su iste kao i prošle godine.

Informisanje

 

NOVI BROJ LISTA „GAZDINSTVO”

Novi Sad, 2. novembar 2016.

List „Gazdinstvo” (broj 113) bavi se kretanjem cena na tržištu žitarica kod nas i u svetu i navodi razloge zbog kojih je tržište u Srbiji gotovo stalo.

U redakcijskom komentaru objavljene su analize otkupa suncokreta, prema kojima se vidi da su domaće fabrike najmanje plaćale ovu uljaricu, a da je najskuplji bio suncokret izvezen u Mađarsku i Rumuniju – 41 din/kg.

Prilog o gajenju maline u Vojvodini, pored zapisa iz Doroslova,  navodi i rizične tačke u ovom poslu. Zadruga u Doroslovu želi da izgradi hladnjaču za ovo voće i povrće, ali se javlja problem lokacije. Na zadružnoj parceli, gde je predviđena investicija, sada je fudbalski teren domaćeg kluba.

Novi broj „Gazdinstva“

 

IPARD ŠAMAR ZA SRBIJU

Novi Sad, 30. septembar 2016.

Čekajući mnoge rasplete na tržištu uljarica, tek danas u štampi je septembarski broj „Gazdinstva“ (112), koji se prodaje putem pretplate.

O tome više detalja list donosi u tekstu „Uljare se omastile, kukuruz u čardaku, država nemi posmatrač“.

Pored teme „IPARD šamar za Srbiju“, objavljen je razgovor sa prof. dr Draganom Glamočićem, savetnikom predsednika Vlade i rukovodiocem Štaba o odbrani od zarazne bolesti – kvrgavosti kože kod goveda.

KUPUJEM KAZAN ZA RAKIJU

 

Kupio bih kazan za pečenje rakije, širok, plitak, sa hladnjakom u tabarci za brzo hlađenje - 100-120 litara.

Takođe, prodajem plastičnu burad za voće od 60 do 500 litara, ispravna, 10 komada. SVE ZA 100 EVRA. Moguć prevoz do kupca.

Kontakt telefon: 065/288-22-37 Rajko

PRODAJA TOVNE RASE HEREFORD ZA PRIPLOD

 

Ečka, 22. avgust 2016.

Reproduktivni centar goveda hereforda u Ečkoj objavio je danas da počinje prodaju muške teladi (težine oko 200 kilograma) za priplod. Na ovoj farmi je umatičeno skoro 50 krava čiste rase hereford, a za proizvodnju teladi korišćene su dve bikovske linije.

Trenutno se za dalje gajenje rasne teladi nudi 20 grla.

BESPLATNA OBUKA ZA PČELARE

 

Beograd, 3. jun 2016.

Izvor: Politika

Uprava za poljoprivredu u sastavu Sekretarijata za privredu u saradnji sa Privrednom komorom Beograda organizuje besplatnu teorijsku i praktičnu obuku u oblasti pčelarske proizvodnje u okviru projekta transfera znanja i razvoja savetodavstva. Obuka će se održavati od 6. juna u prostorijama Privredne komore Beograd i trajaće šest dana. 

ЛИСТ „ГАЗДИНСТВО”

 

„Газдинство”излази 11 година и до данас је објављено 109 бројева

(два двоброја годишње)

ISKUSTVO IZ RANIJIH GODINA PRAVI RAZLOG ZA OSIGURANJE POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE

 

Kruševac, 13. april 2016.

Izvor: Dnevnik

 - Predstavnici Glavne filijale Kompanije „Dunav osiguranje“ u Kruševcu obišli su poljoprivrednike u Rasinskom okrugu, razgovarali s njima o značaju osiguranja poljoprivredne proizvodnje i imovine i uručili im vaučere za osiguranje. 

Tim vaučerima nosiocima poljoprivrednih gazdinstava omogućuje se da osiguraju stoku, uz svako četvrto, deseto i dvadeseto grlo gratis. Vrednost vaučera je od 18.000 do 20.000 dinara.

ЛИСТ „ГАЗДИНСТВО”

 

Газдинствоизлази 11 година и до данас је објављено 108 бројева

(два двоброја годишње)

Put do znanja

 

Fakultet za poslovne studije i pravo(FPSP) i Fakultet za strateški i operativni menadžment(FSOM)

Univerziteta “UNION – Nikola Tesla” u Beogradu

 

UČENJE NA DALJINU – NAJBRŽE DO ZNANJA

Mnogo se danas pitanja otvara pred mladim ljudima i svima koji žele da učine svoj život boljim. Došla su vremena u kojima samo oni koji znaju, umeju i imaju sposobnost mogu dalje.

Izbor profesije je izbor budućnosti.

Grad pomaže poljoprivrednike

 

PLAĆEN DEO KAMATE U KREDITIMA 

Novi Sad, 7. mart 2016.

Izvor: Dnevnik

Gradska uprava za privredu objavila je javni poziv bankama da do srede, 9. marta, dostave ponude ukoliko su zainteresovane za kratkoročno kreditiranje registrovanih poljoprivrednih gazdinstava na 12, odnosno 18 meseci. U kreditiranju će učestvovati Grad Novi Sad tako što će plaćati deo bankarske kamate. Uprava za privredu Novog Sada navela je u javnom pozivu bankarima da se visina kredita kreće od 50.000 dinara do 300.000 dinara, a da kamatna stopa ne može biti veća od 11 odsto i da novac registrovani poljoprivrednici mogu koristiti za obrtna sredstva.

MALI OGLASI

 
 
ПРОДАЈЕМ ЂУБРИВО КАЛИФОРНИЈСКИХ ГЛИСТА  И  ПРЕПЕЧЕНИЦА РАКИЈА 46СТЕПЕНИ ОКОЛИНА КРАЉЕВА

Aktivnost

 

NAJAVLJENI OVOGODIŠNJI KONKURSI POKRAJINSKOG SEKRETARIJATA ZA POLJOPRIVREDU, VODOPRIVREDU I ŠUMARSTVO

Novi Sad, 26. februar 2016.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar Branislav Bogaroški, najavio je na konferenciji za medije konkurse Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za 2016. godinu, koji će biti raspisani od marta do septembra. Poljoprivrednici će i ove godine, između ostalog, moći da konkurišu za dodelu bespovratnih sredstava za navodnjavanje i izgradnju eksploatacionih bunara, protivgradne mreže, prerađivačku proizvodnju, opremanje farmi, plastenike,  te za opremanje hladnjača, sušara, pčelarstvo i za staračka domaćinstva

Poslovnost: Banca Intesa predstavila Agroprotekt kredit

 

KREDIT I OSIGURANJE POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE U JEDNOJ PONUDI

Novi Sad, 26. februar 2016.

 

Banca Intesa, u saradnji sa kompanijom Generali Osiguranje Srbija i KfW Razvojnom bankom Nemačke, razvila je Agroprotekt kredit, jedinstveni proizvod na tržištu namenjen finansiranju poljoprivredne proizvodnje sa integrisanom polisom osiguranja useva.

Agroprotekt kredit može se koristiti za finansiranje nabavke obrtnih sredstava i repromaterijala za proizvodnju ratarskih kultura - pšenice, ječma, kukuruza, šećerne repe, suncokreta i soje, i uključuje polisu osiguranja useva od osnovnih rizika koji obuhvataju grad, požar i udar groma. Kredit je namenjen registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima fizičkih lica, kao i pravnim licima i preduzetnicima koji se bave ratarstvom i registrovani su na teritoriji AP Vojvodine.

Edukacija

 

KURS ZA RUKOVAOCE SUŠARA U POLJOPRIVREDI

Novi Sad, 4. januar 2016.

Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu već oko dvadeset godina radi na posebnoj obuci stručnjaka koji brinu o sušenju i skladištenju svega onoga što se u domaćoj poljoprivredi proizvede. Ova obuka se obavlja u okviru planiranog kursa.

Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu - Seminar - obuka za proizvodnju

 

SUŠENJE VOĆA, POVRĆA …

Novi Sad, 4. januar 2016.

Grupa istraživača sa Poljoprivrednog fakulteta iz Novog Sada, predvođeni profesorima dr Ljiljanom Babić i dr Mirkom Babićem, osvojili su tehnologiju i razvili tehniku za kombinovano sušenje voća. Želja ovog tima je da svoja saznanja prenese u praksu. To će se obaviti na seminaru o proizvodnji sušenog voća, povrća i sličnih biomaterijala, u periodu od 08. do 11. februara 2016, na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu u Istraživačkom, edukativnom i proizvodnom centru za sušenje voća i povrća (Laboratorija za biosistemsko inženjerstvo).

САЈАМ ПОЉОПРИВРЕДЕ ФРАНЦУСКА- МОНПЕЉЕ

 

СИТЕВИ 2015

ВИНАРСТВО, ВИНОГРАДАРСТВО,

 ВОЋАРСТВО И ПОВРТАРСТВО

22. – 28. новембар 2015.

Овај сајам се одржава сваке друге године и на њему су присутни највећи европски и светски произвођачи и купци...

SAJAM POLjOPRIVREDE FRANCUSKA- MONPELjE

 

SITEVI 2015 VINARSTVO, VINOGRADARSTVO,

 VOĆARSTVO I POVRTARSTVO

22. – 28. novembar 2015.

Srbija - EU

 

IPARD PROGRAM ZA 2014-2020. U LISTU „GAZDINSTVO”          

Novi Sad, 19. avgust  2015.

Nakon podužeg iščekivanja u listu „Gazdinstvo”, broj 100, objavljen je  IPARD PROGRAM ZA 2014-2020, koji je verifikovan u evropskoj administraciji – reč je o pravilima i modelu korišćenja odgovarajućeg obima novca iz istoimenog fonda, a za potrebe Srbije.

Dokumenti

 

LIST „GAZDINSTVO” OBJAVLJUJE IPARD PROGRAM ZA 2014-2020.             

Novi Sad, 11. avgust  2015.

Nakon podužeg iščekivanja u prilici smo da objavimo IPARD PROGRAM ZA 2014-2020, koji je verifikovan u evropskoj administraciji – reč je o pravilima i modelu korišćenja odgovarajućeg obima novca iz istoimenog fonda.

Mobilna aplikacija Agroklub

 

BESPLATNE INFORMACIJE ZA POLJOPRIVREDNIKE POMOĆU MOBILNE APLIKACIJE

Novi Sad, 7. jul 2015.

Informativni sistem Agroklub nedavno je službeno predstavio svoju prvu mobilnu aplikaciju koja obuhvata portalski deo sadržaja tog internet rešenja za poljoprivrednike.