OBAVEZAN SERTIFIKAT

 

Novi Sad, 24.05.2022.

Projekat „Podizanje planta┼ża lekovitog i aromati─Źnog bilja“, koji se  zavr┼íava u oktobru, na kojem je anga┼żovan tim stru─Źnjaka INSTITUTA ZA ┼áUMARSTVO u Beogradu, predstavljen je ju─Źe u Kongresnom centru „Master”. Projekat finansira Ministarstvo poljoprivrede, ┼íumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna pla─çanja, a usmeren je ka korisnicima programa za unapre─Ĺenje poljoprivrede i onima koji ┼żive u ruralnim podru─Źjima.

 Cilj projekta je da se razvije model proizvodnje i prerade lekovitog i aromati─Źnog bilja u ruralnim krajevima Srbije radi zapo┼íljavanja stanovni┼ítva, pre svega u Pirotskom okrugu. Tim s INSTITUTA u tom kraju i sakuplja biljke, nakon ─Źega ─çe biti proizvedeno seme i ispitana etarska ulja.

– Oni koji skupljaju ili prera─Ĺuju lekovito i aromati─Źno bilje moraju da znaju da je re─Ź o planta┼żnoj proizvodnji po principu organske poljoprivrede, ┼íto zna─Źi da je za plasman proizvoda neophodno imati odgovaraju─çi sertifikat, bilo da je re─Ź o lekovitoj sirovini ili etarskom ulju – ka┼że nau─Źna savetnica INSTITUTA ZA ┼áUMARSTVO dr Biljana Nikoli─ç.

Novosadski sajam---
 
Subvencije --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---
---
 
Pregled Cena ┼Żitarica --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- Va┼í komentar na nove cene ┼żitarica 
---  
---> KLIKNITE OVDE! <------ Besplatni Agro Saveti 
---
---> KLIKNITE OVDE! <---