- TRŽIŠTE - /08.10.2018./ Produktna berza Novi Sad: kukuruz 14.20 din/kg , pšenica 19.00 din/kg , soja 36.50 din/kg ; /08.10.2018./ Berza u Čikagu: kukuruz 14.89 din/kg , pšenica 19.49 din/kg , soja 32.98 din/kg ; /08.10.2018./ Berza u Mineapolisu: kukuruz 13.15 din/kg , pšenica 18.16 din/kg , soja 29.07 din/kg ; /08.10.2018./ Berza u Parizu: kukuruz 20.62 din/kg , pšenica 24.09 din/kg , soja - ;

Otvorena treća međunarodna naučna konferencija „Organic agriculture for agrobiodiversity preservation“

 

Novi Sad, 1. jun 2017.

Na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu otvorena je treća međunarodna konferencija posvećena organskoj poljoprivredi i očuvanju agrobiodiverziteta. Organizatori su Poljoprivrdeni fakultet u Novom Sadu, Slovački univerzitet poljoprivrede u Nitri, Fakultet agrobiologije i prehrambenih resursa i Nacionalna botanička bašta nacionalne akademije nauka Ukrajine i Centar za organsku proizvodnju Selenča.

Predsednik Naučnog odbora Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu prof. Maja Manojlović pozdravila je učesnike konferencije izrazivši zadovoljstvo što se značajan naučni skup održava u Novom Sadu na Poljoprivrednom fakultetu.

-Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu preko 60 godina gaji tradiciju obrazovanja i istraživanja. Izuzetna je čast što se jedna ovakva konferencija organizuje kod nas. Tokom tri dana konferencije imaćemo priliku da razmenimo ideje i usvojimo nova saznanja – istakla je prof. Manojlović.

Prodekan Poljoprivrednog fakulteta prof Branko Ćupina rekao je da je konferencija od izuzetnog značaja za sve istraživače koji rade u ovoj oblasti.

-Imamo čast da ugostimo oko sto naučnika i istraživača iz različitih zemalja sveta. Ideja konferencije je da učesnici razmene iskustva i dobiju nova saznanju o ovoj veoma važnoj oblasti poljoprivrede – naglasio je prof. Ćupina.

Ciljevi konferencije koja će trajati do 3. juna su povezivanje istraživača iz različitih oblasti nauke koja se bavi organskom poljoprivredom i agrobiodiverzitetom. Organizatori su istakli da je konferencija za istraživače, studente, naučne radnike i kompanije prilika za razmenu ideja i sticanje novih saznanja. Tokom tri dana trajanja konferencije biće organizovana predavanja, panel diskusije, prezentacije, radionice i izleti.