Perom i kamerom

 

SVE MANJE ŠANSE ZA IZGRADNJU KONTEJNERSKE LUKE U BEOČINU

Beo─Źin, 25.03.2022.

Radovi na uklanjanju ┼żelezni─Źke pruge izme─Ĺu Petrovaradina i Beo─Źina, duge 20 km, uveliko traju. Ga┼íenje ove pruge zatvara ┼íansu da u neposrednoj blizini novoizgra─Ĺenog silosa i beo─Źinske fabrike cementa nikne kontejnerski terminal, koji ne postoji na desnoj strani od ulaska Dunava u na┼íu zemlju. Napravljeni silosi za ┼żitarice koriste, kada je odgovaraju─çi vodostaj, za utovar u bar┼że. Me─Ĺutim, i kanal kod plovnog dela Dunava do ovog objekta i fabrike je odavno „zreo” za odmuljavanje.

 

 

Rušenje pruge nedaleko Rakovca

 

Napravljeni silosi, za vi┼íe od 2.000 vagona ┼żitarica, kao glavni izvor robe videli su u saradnji sa sremskim ratarima, koji nemaju odgovaraju─çu luku na Savi. Za prugu, koja je povezivala Petrovaradin i Beo─Źin, demokratske vlasti su u dva navrata za projekte o rekonstrukciji izdvojili oko 30 miliona dinara. Umesto popravke i kori┼í─çenja ovog pravca za prevoz cementa, ┼Żeleznica Srbije je pre par godina odgovorila da nije zainteresovana za ovaj kolosek, a sli─Źnog su mi┼íljenja bili i u fabrici cementa. Ipak najve─çu ┼íansu za kori┼í─çenje budu─çe luke imali su korisnici kontejnerskih usluga, jer je ovaj vid transporta po gabaritima usagla┼íen sa dimenzijama kamiona i vagona. Takav kontejnerski pretovar sa brodova na kamione i ┼żeleznicu i obrnuto otvorilo bi vi┼íe radnih mesta i u─Źinio ovo podru─Źje dostupnim za transport razli─Źitih tereta.

Da li ─çe na ovoj trasi pruge biti biciklisti─Źka staza, zna─çe se uskoro,  ali je odavno ve─ç poznato da su biciklisti najslabiji potro┼ía─Źi i korisnici turisti─Źkih usluga.---
 
Subvencije --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---
---
 
Pregled Cena ┼Żitarica --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- Va┼í komentar na nove cene ┼żitarica 
---  
---> KLIKNITE OVDE! <------ Besplatni Agro Saveti 
---
---> KLIKNITE OVDE! <---