ПОЧЕЛО ПРИЈАВЉИВАЊЕ ПЕКАРА ЗА СУБВЕНЦИОНИСАНО БРАШНО ИЗ РОБНИХ РЕЗЕРВИ

 

Београд, 23.11.2021.

Политика

Министарство трговине Србије позвало је произвођаче хлеба да се од данас пријаве за куповину брашна из Републичке дирекције робних резерви по субвенционисаној цени од 33 динара за килограм са укљученим ПДВ-ом.

За куповину брашна типа „Т-500” по субвенционисаној цени могу да се пријаве сви произвођачи који су у моменту доношења Уредбе, којом је влада Србије увела обавезну производњу и ограничила максималну цену хлеб од тог брашна на 46 динара, били регистровани за ту делатност.

Куповина брашна, како је прецизирано у позиву Министарства трговине, трајаће док се не утроше расположиве количине брашна.

Произвођачи хлеба треба да пријаве поднесу Унији пекара Србији или Привредној комори Србије (ПКС).

Произвођач хлеба који конкурише мора бити регистрован за производњу хлеба и пецива и мора бити активно правно лице.

Максималне количине брашна које може купити биће одређене пропорционално њиховој производњи хлеба од брашна типа „Т-500” за последња три месеца, а водиће се рачуна и о равномерној расподели брашна на територији Србије.

Министарство трговине ће коначне спискове, са одређеним максималним количинама брашна, претходно ажуриране од стране Уније пекара Србије и ПКС, достављати Републичкој дирекцији за робне резерве на недељном нивоу, све до истека количина субвенционисаног брашна типа „Т-500”.

Произвођачи хлеба који се нађу на списковима у обавези су да са Републичком дирекцијом за робне резерве закључе уговоре о куповини брашна.

Трошкове транспорта брашна сносиће произвођачи хлеба, преноси Бета.---
 
Pregled Cena Žitarica --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- Vaš komentar na nove cene žitarica 
---  
---> KLIKNITE OVDE! <------ Besplatni Agro Saveti 
---
---> KLIKNITE OVDE! <---