ПРИВРЕДНА КОМОРА МОЛИ ВЛАДУ ДА УКИНЕ ЗАБРАНУ ИЗВОЗА ЖИТА

 

Београд, 04.04.2022.

Политика

Председник Привредне коморе Србије (ПКС) Марко Чадеж изјавио је данас да Србија има довољно брашна, уља и шећера и да је време да привредници са Владом поново отворе питање извоза, јер не постоје разлози да ограничење остане.

Он је нагласио да је снабдевеност домаћег тржишта житарицама и брашна стабилна и да се није догодила никаква велика несташица.

„Брашна има, имамо и уља и шећера. Када погледате колике су залихе, а колике потребе, мислим да је време да са Владом поново отворимо то питање и замолимо да поново можемо да извозимо”, рекао је Чадеж за РТС, пренео је Танјуг.

Он је оценио да ће цене и у Србији сигурно порасти, али да је добро што је Србија извозник хране и што неће имати проблема с тим.

Говорећи о утицају сукоба у Украјини на привреду, Чадеж је рекао да је највећи проблем његова непредвидивост, што онемогућава привреднике да планирају пословање.

„Морате практично да тражите нова тржишта са којих ћете да увозите. Ако сте узимали ребрасти челик из Украјине, ви сада немате тај ребрасти челик који иде у арматуру”, рекао је Чадеж.

Он је навео да је из разговора са компанијама схватио да је извоз на руско тржиште отежан, због низа проблема са којим се извозници суочавају, али да је и даље могућ.

„Још увек може да се извози на руско тржиште. Од људи који су тамо најприсутнији, чујемо да су имали велики проблем са кризом рубље, али сада видимо да се ствари стабилизују”, рекао је Чадеж.---
 
Subvencije --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---
---
 
Pregled Cena Žitarica --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- Vaš komentar na nove cene žitarica 
---  
---> KLIKNITE OVDE! <------ Besplatni Agro Saveti 
---
---> KLIKNITE OVDE! <---