SARADNJA ZA BRŽI RAZVOJ GOVEDARSTVA

 

Novi Sad, 22.05.2022.

Generalni direktor Novosadskog sajma mr Slobodan Cvetković i predsednik Nevladine organizacije za podsticanje poljoprivredne proizvodnje AGROPROFIT Čedomir Keco potpisali su Protokol o saradnji, s ciljem da se na Nacionalnoj izložbi stoke, koja se priređuje u okviru Međunarodnog poljoprivrednog sajma, razvija i unapredi segment tovnog govedarstva.

Podsetivši na slogan Novosadskog sajma mesto na kojem se stiče prednost, Cvetković je ocenio da je potpuno logično da Sajam podrži ovakvu saradnju.

– Udruženje AGROPORFIT je na 89. međunarodnom poljoprivrednom sajmu obezbedilo učešće velikog broja uzgajivača tovnog govedarstva. Za razliku od mlečnog govedarstva, tovno govedarstvo je u ekspanziji, zahvaljujući i promeni navika u ishrani – rekao je Cvetković.

On je izrazio i očekivanje da će Ministarstvo poljoprivrede, kao pokrovitelj Nacionalne izložbe stoke, izdvojiti više novca za uvećane troškove organizacije Izložbe, kao i da će Protokol o saradnji s AGROPROFITOM pravi značaj doživeti narednih godina.

Odavši priznanje Novosadskom sajmu što od 2012. godine u potpunosti poštuje evropske standarde u pogledu uslova za izlaganje tovnih goveda, Keco je rekao da ovakve izložbe otvaraju mogućnosti da se broj kvalitetnih tovnih rasa goveda poveća sa 12.000 na približno 40.000 hiljada.

– Novosadski sajam je, posle Pariza, jedini Sajam u Evropi koji na jednom mestu, u trajanju dužem od pet dana, prikazuje najkvalitetnije tovne rase. U svetu je promenjen afinitet kupaca, traži se kvalitetna junetina, a broj grla u Evropi je sve manji. Ako ovim tempom nastavimo s proizvodnjom kvalitetnih tovnih rasa, bićemo uskoro jedna od najrazvijenijih zemalja u ovom delu sveta – smatra Keco.

NOVOSADSKI SAJAM---
 
Subvencije --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---
---
 
Pregled Cena Žitarica --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- Vaš komentar na nove cene žitarica 
---  
---> KLIKNITE OVDE! <------ Besplatni Agro Saveti 
---
---> KLIKNITE OVDE! <---