SELJACI MOGU I U SEKTOR ENERGETIKE

 

Reagovanje na vest o spajanju Ministarstva poljoprivrede sa Ministarstvom trgovine

Novi Sad, 3. mart 2011.

 

- ┼Żelimo da verujemo da je informacija o spajanju ministarstava poljoprivrede i trgovine, kao jedan od poteza vezan za rekonstrukciju Vlade, plod slabo informisanog novinara - rekla je za „AgroServis” Sanja Bugarski, predsednik Centralne asocijacije proizvo─Ĺa─Źa mleka Vojvodine i istakla da bi to bilo pogubno za celu poljoprivredu i da zapravo pokazuje elementarno ne uva┼żavanje ove delatnosti u procesu ja─Źanja konkurentnosti i uvo─Ĺenju EU standarda.

- Istina, o poljoprivredi su po─Źeli da pri─Źaju mnogi, pa i premijer Vlade Mirko Cvetkovi─ç, ali ovo nije dobra poruka. Mo┼żda bi za nas bilo bolje da se seljaci pripoje energetici, jer za nju imamo sirovine kao obnovljiva goriva. Ali to nije ozbiljno. U zemlji koja razvoj vidi u poljoprivredi to nije spojivo sa drugom delatno┼í─çu, a pogotovo ne u jeku dono┼íenja odluke o tro┼íenju Agrarnog bud┼żeta – poru─Źila je Sanja Bugarski.

Centralna asocijacija proizvo─Ĺa─Źa mleka Vojvodine u─Źestvovala je u dono┼íenju uredbe o ve─çim premijama za mleko i dupliranju subvencija za umati─Źena grla, koja su sa 12.500 sada 25.000 dinara.(AgroServis)