USAID Agrobiznis

 

PODRŠKA RAZVOJU STOČARSTVA

Beograd

USAID Agrobiznis projekat je u toku meseca jula i avgusta za svoje klijente koji se bave proizvodnjom stoke, sproveo niz predavanja u Kragujevcu, Sjenici, Leskovcu i Ni┼íu na temu produktivnije proizvodnje kako bi podigli kvalitet mesa koje isporu─Źuju mesno-prera─Ĺiva─Źkim industrijama.

Predavanja su organizovana u saradnji sa Udru┼żenjem savetodavaca Agrar Kontakt. U programu je u─Źestvovalo oko 80 uzgajiva─Źa stoke i predstavnika malih i srednjih kompanija koje se bave preradom mesa.

Ova predavanja su samo deo podr┼íke koju USAID Agrobiznis projekat pru┼ża razvoju sto─Źarstva i mesno-prera─Ĺiva─Źke industrije u Srbiji. Projekat poma┼że srpskim kompanijama iz mesno-prera─Ĺiva─Źke industrije da postanu konkurentne na internacionalnim tr┼żi┼ítima i da svoje proizvode plasiraju u regionu i zapadnoj Evropi.

Osim uzgajiva─Źima stoke, USAID Agrobiznis projekat pru┼ża podr┼íku i kompanijama koje se bave preradom mesa kako bi osavremenili svoja pakovanja i marketin┼íki nastup na tr┼żi┼ítu i upoznali se sa novim tehnologijama za preradu mesa koje su u skladu sa me─Ĺunarodnim standardima kvaliteta i bezbednosti hrane. Istovremeno, projekat radi na njihovom povezivanju sa stranim kupcima i uvo─Ĺenju novih proizvodnih linija.  

USAID Agrobiznis Projekat je deo programa aktivnosti koje se sprovode u cilju obezbe─Ĺenja brzog i odr┼żivog ekonomskog rasta u svim privrednim sektorima u Srbiji. Projekat radi na pove─çanju izvoza srpskih poljoprivrednih proizvoda, podsticanju dodatnog zapo┼íljavanja u poljoprivredi, pove─çanju efikasnosti i konkurentnosti i stvaranju povoljnog okru┼żenja za poslovanje srpskog agrobiznisa.