- TRŽIŠTE - /08.10.2018./ Produktna berza Novi Sad: kukuruz 14.20 din/kg , pšenica 19.00 din/kg , soja 36.50 din/kg ; /08.10.2018./ Berza u Čikagu: kukuruz 14.89 din/kg , pšenica 19.49 din/kg , soja 32.98 din/kg ; /08.10.2018./ Berza u Mineapolisu: kukuruz 13.15 din/kg , pšenica 18.16 din/kg , soja 29.07 din/kg ; /08.10.2018./ Berza u Parizu: kukuruz 20.62 din/kg , pšenica 24.09 din/kg , soja - ;

VUK RADOJEVIĆ: 13 MILIONA ZA SOCIJALNE, NAUČNOISTRAŽIVAČKE I KAZNENO-POPRAVNE USTANOVE

 

Novi Sad, 29. septembar 2017.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević, potpisao je danas ugovore sa predstavnicima sedam ustanova, koji su prava na sredstva ostvarili  na konkursu za dodelu bespovratnih sredstava u poljoprivrednoj delatnosti koju obavljaju socijalne, naučno-istraživačke i kazneno-popravne ustanove.

Radojević je u izjavi medijima istakao, da je za meru koja se po prvi put sprovodi u okviru mera agrarne politike  pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, usmereno oko 13 miliona dinara , kao i da ukupna vrednost investicija koje će se ostvariti potpisivanjem današnjih ugovora,  iznosi oko 22 miliona dinara.

„ Zadovoljstvo mi je što na ovaj način, u sprezi sa  ustanovama, koje se između ostalog bave i poljoprivredom, poput kazneno poravnih i socijalnih, uključujemo njihove korisnike u socijalizaciju i kvalitetno korišćenje vremena. S druge strane, kada su u pitanju naučnoistraživačke ustanove, obezbeđivanjem  neophodnih sredstava za opremu, na najbolji način spajamo teoriju i praksu“, poručio je Radojević.

Ugovore o bespovratnim sredstvima potpisli su korisnici četiri kazneno-popravne ustanove, dve socijalne i jedna naučnoistraživačka - Poljoprivredni fakultet iz Novog Sada.

Radojević je podsetio da je pokrajinski sekretarijat, kroz ovu konkursnu liniju koja se sprovodi po prvi put, korisnicima ponudio veoma širok spektar mogućnosti kao što je oprema za zaštitu od elementarnih nepogoda, oprema za navodnjavanje, za plasteničku proizvodnju, oprema za hladnjače, kao i nabavka nove priključne i pogonske mehanizacije.

On je čestitajući potpisnicima ugovora, naglasio da je pokrajinski sekratrijat ovu meru prepoznao kao veoma značajnu i izrazio nadu da će dodeljena sredstva biti uspešno i efikasno utrošena, poručivši da će produktivni i preduzetni poljoprivrednicii putem ovakvih konkurasa uvek imati partnera u Pokrajinskoj vladi.