ZA KOZARSTVO PRESUDNA LJUBAV

 

Novi Sad, 24.05.2022.

U okviru Nacionalne izlo┼żbe stoke pet izlaga─Źa iznelo je ukupno 27 koza, a pored alpine tu je i sanska koza.

Prvi put na Me─Ĺunarodnom poljoprivrednom sajmu na┼ílo se POLJOPRIVREDNO GAZDINSTVO POPOVI─ć  koje uzgaja koze rase alpina. Izlo┼żili su 11 grla – 10 koza i jarca Rokija. Osim ┼íto predstavljaju porodi─Źnu farmu, na Sajmu su i u svojstvu osniva─Źa i predstavnika Kozarske zadruge PODUNAVSKI KOZARI, koja okuplja porodice i iz Nove Gajdobre, Futoga i Suseka.

– Dr┼żi nas kvalitetan rad i ljubav prema ovom poslu jer ko se kozarstvom bavi samo iz interesa, a nije ugradio sebe i ljubav, onda pri─Źa nije kompletna – isti─Źe predsednik Zadruge Radivoje Popovi─ç. – Mi smo kompletni prera─Ĺiva─Źi, imamo mlekaru i plasiramo gotov proizvod. Uspe┼íno opstajemo, mada tome doprinosi i ─Źinjenica da konkurencije gotovo nema, a ne vidim ni da ─çe je biti uskoro. 

Popovi─ç ka┼że da kozarstvom mo┼że svako da se bavi, ali mora da se zna da je to dug i te┼żak posao, ukazuju─çi da je uzgoj, uz mnogo truda i vremena, profitabilan i rentabilan, Popovi─ç isti─Źe da je za dalji razvoj kozarstva jako va┼żno da se sto─Źarima da vetar u le─Ĺa.

Ljubav prema ovom poslu potvr─Ĺuje i ┼íesnaestogodi┼ínji Radivojev sin Danilo. On ve─ç sad ka┼że da u budu─çnosti ┼żeli da se bavi kozarstvom jer je to posao u kojem mo┼że da se napreduje po┼íto Srbija ima zna─Źajan potencijal.

Novosadski sajam---
 
Subvencije --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---
---
 
Pregled Cena ┼Żitarica --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- Va┼í komentar na nove cene ┼żitarica 
---  
---> KLIKNITE OVDE! <------ Besplatni Agro Saveti 
---
---> KLIKNITE OVDE! <---