ЗА ОБНОВУ ПОЉОПРИВРЕДНЕ МЕХАНИЗАЦИЈЕ ДОДЕЉЕНО 100 МИЛИОНА ДИНАРА

 

Нови Сад, 20.09.2021.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић, у оквиру 88. Међународног сајма пољопривреде, уручио је уговоре пољопривредним произвођачима који су остварили право на субвенције по конкурсу за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава у сектору воћа, поврћа и осталих усева.

Приликом уручивања уговора, Божић је истакао да је по овом конкурсу Покрајинска влада преко ресорног секретаријата издвојила 100 милиона динара.

“Конкурсом за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава ове године акценат смо ставили на прикључну пољопривредну механизацију. Циљ је био да је обновимо, с обзиром да је просечна старост прикључне механизације у Србији преко 20 година. Потписано је укупно 252 уговора, с тим што је 175 уговора потписано са пољопривредницима млађим од 40 година“, истакао је секретар Божић и навео да ће и наредне године приоритет Секретаријата бити управо обнова пољопривредне механизације, јер без њеног осавремењавања нема ни конкурентне пољопривреде, па ни повећања продуктивности и приноса по хектару.---
 
Pregled Cena Žitarica --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- Kako Povećati Prinos 
---  
---> KLIKNITE OVDE! <------ Besplatni Agro Saveti 
---
---> KLIKNITE OVDE! <---