Za stočare tri puta više novca

 

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE POVEĆALO BUDŽET ZA SUBVENCIJE KAKO BI POBOLJŠALO KONKURENTNOST

Beograd, 04.04.2022.

Novosti

  • Ministarstvo poljoprivrede povećalo je budžet za subvencije u stočarskoj proizvodnji kroz Program 50:40:10, sa 360 miliona na 1,2 milijarde dinara.

Podrška konkurentnosti stočara odnosi se na oblasti proizvodnje mleka i mesa, pčelarstva i akvakulture. Izdvojena sredstva biće na raspolaganju podnosiocima prijava do potpunog utroška.

Podsetimo, pre dva dana objavljena je i konačna rang-lista svih podnosilaca zahteva, koja se nalazi na sajtu Uprave za agrarna plaćanja.

Korisnici ovih podsticaja imaju mogućnost dobijanja bespovratnih sredstva u iznosu od 50 odsto od ukupne vrednosti investicije, sa pripadajućim porezima, 40 procenata kreditnog finansiranja u saradnji sa poslovnim bankama, uz svega 10 odsto sopstvenog učešća.

- Ova odluka je doneta zbog povećanog interesovanja za ovu subvenciju - kazao nam je Goran Đaković, agroanalitičar. - Očekuje se da će za taj novac njih 560 moći da kupi traktore i drugu prateću opremu koju su tražili. Ako neko odustane, lista se pomera, sve do utroška sredstava. Bilo je veliko interesovanje za ove podsticaje. Traktori se najviše traže, oni srednje jačine, koji su pogodni za farme. Poenta je da se poveća konkurentnost, jer kada imaju dobru opremu, praviće bolju hranu za stoku.---
 
Subvencije --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---
---
 
Pregled Cena Žitarica --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- Vaš komentar na nove cene žitarica 
---  
---> KLIKNITE OVDE! <------ Besplatni Agro Saveti 
---
---> KLIKNITE OVDE! <---