Zavod za ravnopravnost polova

 

POTPISIVANJE UGOVORA O DODELI BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE INFORMATIČKE OBUKE ZA ŽENE NA SELU

Novi Sad, 10. oktobar 2013.

Direktorka Zavoda za ravnopravnost polova Vesna Šijački potpisaće u petak, 11. oktobra 2013. godine, u 12 časova, ugovore sa predstavnicima 13 opština kojima su dodeljena sredstva po osnovu javnog konkursa o dodeli bespovratnih sredstava za finansiranje projekata u oblasti informatičke obuke za žene na selu. Potpisivanje ugovora biće održano u sali 23, na prvom spratu zgrade Vlade AP Vojvodine.

Bespovratna sredstava u ukupnom iznosu od 1.300.000,00 dinara dobile su opštine Vrbas, Odžaci, Kanjiža, Sečanj, Bački Petrovac, Alibunar, Žabalj, Ruma, Žitište, Bačka Topola, Kovačica, Temerin i Grad Subotica.

Cilj finansiranja ovakve vrste obuka za žene na selu jeste podsticanje unapređenja položaja žena na selu, podrška seoskim ženama da, putem informatičkog opismenjavanja, unaprede sopstvene preduzetničke osobine za aktivno učestvovanje na tržištu rada; zatim, podrška lokalnim samoupravama da informatički obučene seoske žene uključe u razvojne politike i revitalizaciju sela, kao i podizanje kapaciteta lokalne samouprave za unapređenje politike jednakih mogućnosti.