Aktivnost Udruženja stočara – „Kasum”

 

VELIKA POTRAŽNJA TOVNIH RASA GOVEDA I TELADI

Bačka Topola, 24. mart 2023.

Prijava za prodaju i nabavku goveda: 063 8359867 i 063 543967.

Udruženje stočara „Kasum” iz Obornjače prihvatilo je zahtev svojih članova i drugih farmera da užurbano prikupi podatke i sabere prijave za kupovinu kvalitetnih priplodnih goveda, kao i za nabavku teladi.

Udruženje je “snimilo” ponudu u našoj zemlji i okruženju i došlo do saznanja da je na tržištu manja ponuda od potrebe.

Veliki farmeri koji gaje kvalitetne rase, uglavnom, ne žele da prodaju kvalitetne junice ili to čine retko, a očekuju i podsticaje od Ministarstva poljoprivrede za ovu starosnu kategoriju.

Iako farmeri imaju potrebe za sada ne odlaze u komšiluk za nabavku stoke. U okruženju najveću ponudu, ali manje kvalitetne teladi, ima Rumunija, dok se u Mađarskoj teško može pronaći stotinak grla rase šarole, limuzin ili angusa. Zapravo, potrebno je obići desetine farmi da bi se obezbedilo 50 do 100 grla, kažu farmeri.

Kod nas ima trgovine, ali je to daleko ispod interesovanja gazdinstava.  Reprodukcioni centar hereforda u Ečkoj već je zaključio ovogodišnju prodaju mladih junica. Novi vlasnik je platio 2.000 evra za ovu kategoriju. Muška telad rase šarole u Padeju i Utrinama prodata su po 1.000 evra. Ovih dana očekuje se i manja ponuda angusa i liimuzina.

Udruženje „Kasum” počelo je veliku  akciju evidentiranja za kupovinu priplodnih grla i teladi sa mogućnošću uvoza. Zainteresovani ponuđači, kao i  kupci, mogu da se jave na telefone: 063 8359867 i 063 543967.---
 
Subvencije --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---
---
 
Pregled Cena Žitarica --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- Vaš komentar na nove cene žitarica 
---  
---> KLIKNITE OVDE! <------ Besplatni Agro Saveti 
---
---> KLIKNITE OVDE! <---