AMBASADOR TURSKE POSETIO NOVOSADSKI SAJAM

Novi Sad, 04.05.2023.

Generalni direktor Novosadskog sajam, Slobodan Cvetkovi─ç primio je danas ambasadora Turske, Hami Aksoja i tom prilikom ga upoznao sa aktivnostima koje na┼ía najstarija sajamska ku─ça sprovodi u vezi sa obele┼żavanjem va┼żnog jubileja - veka postojanja kao i sa pripremama za jubilarni, 90. me─Ĺunarodni poljoprivredni sajam.

Tokom srda─Źnog razgovora, iniciran je predlog da Republika Turska naredne godine bude Zemlja partner Me─Ĺunarodnog poljoprivrednog sajma kao i da se poslovna saradnja uspostavi i na predstoje─çem Me─Ĺunarodnom sajmu turizma koji ─çe biti prire─Ĺen u novembru ove godine na Novosadskom sajmu.

NJ.E. ambasador Hami Aksoji, zahvalio se na na gostoprimstvu i naglasio da su odnosi Republike Srbije i Republike Turske na najvi┼íem mogu─çem nivou i da je njegova osnovna inicijativa da razvija ekonomske odnose izme─Ĺu na┼íe dve zemlje i razmotri─çe na najvi┼íem nivou, dalje unapre─Ĺenje saradnje izme─Ĺu Novosadskog sajma i Republike Turske.

On je iskoristio priliku da naglasi va┼żnost i ulogu Novosadskog sajma, kao i veliko interesovanje turskih kompanija za uspostavljanje saradnje i da ─çe naredni koraci u unapre─Ĺenju poslovne saradanje biti usmereni upravo u tom pravcu.