BANATSKO NOVO SELO: Održana šesta „Traktorijada”

 

Banatsko Novo Selo, 17. jul 2018. 

Izvor: RTV/ 013info.rs

  • Prikaz i prodaja nove i polovne poljoprivredne mehanizacije, pojedinačne i ekipne takmičarske discipline za sve uzraste i vredne nagrade samo su deo ponude "Traktorijade" u Banatskom Novom Selu, manifestacije koja je i ove godine okupila mnogobrojne poljoprivrednike.

 "Manifestacija poljoprivrede  i agromehanizacije - Traktorijada" je održana šesti put, a organizator je Udruženje „Novoseljanski paori”. To je prilika da se posetioci upoznaju sa inovacijama u oblasti poljoprivrede, pogledaju  izloženu  mehanizaciju i prikaz rada mašina na oglednom polju, a organizovano je takmičenje u prevrtanju guma i u grupnoj vuči traktora. Na samom početku događaja, program je bio namenjen i deci.

Prvi put ovde su prodavci opreme iz Rumunije, a među ponuđačima je i preduzeće iz Vršca koje predstavlja tursku  kompaniju.

U nadmetanju u navedenim disciplinama, pobednicima su za prva tri mesta uručene nagrade u vidu pehara, motornog ulja i različitih vrsta semena.

U prevrtanju guma, najbolji je bio Špiro Dragičević iz Banatskog Novog Sela, drugo mesto zauzeo je Dejan Čičić iz Bavaništa, a treća nagrada pripala je Nistoru Marčelu - BNS.

- Zadovoljan sam, osvojio sam prvu nagradu, ali možda sam mogao da ostvarim još bolji rezultat. Sviđa mi se kako je organizovana manifestacija, poslužilo nas je lepo vreme i došlo je mnogo ljudi, izjavio je Dragičević.

Što se tiče grupne vuče traktora, najbolji rezultat ostvarila je ekipa pod vođstvom P. G. Mihajlovića - BNS, druga nagrada pripala je timu „Vekelaši” iz Peska, a treće mesto zauzela je ekipa čiji je kapiten bio Dalibor Jakšić, takođe iz Banatskog Novog Sela.

Komentarišući manifestaciju, Sorin Ardeljan, predsednik „Novoseljanskih paora”, kazao je da je cilj „Traktorijade” okupljanje poljoprivrednika, druženje, takmičenje, ali i razmena iskustava. Takođe, dodao je kako je izuzetno bitno to što se na ovoj manifestaciji uvek može videti mehanizacija koja je nova na tržištu, kao i njena cena.

I takmičari i posetioci slažu se u oceni da su ovakve manifestacije potrebne poljoprivrednicima kao odlična prilika da se druže, saznaju nešto novo i razmenjuju iskustva. (Fotografije: Aleksandar Tokin)