BEZ POZIVA ODLAZAK U VLADU

 

Zakasnela raspodela Agrarnog bud┼żeta

Novi Sad, 29. april 2011.

 

Asocijacija poljoprivrednika uputila je dopis predsedniku Vlade Mirku Cvetkovi─çu i ministru poljoprivrede, trgovine, ┼íumarstva i vodoprivrede Du┼íanu Petrovi─çu, kojim je najavila dolazak predstavnika poljoprivrednih proizvo─Ĺa─Źa svih grana poljoprivredne proizvodnje u kabinet ministra 5. maja 2011. godine u 10 h.

Me─Ĺu poljoprivrednicima vlada nezadovoljstvo zbog ka┼ínjenja uredbi i mera koje se odnose na ve─ç zavr┼íenu prole─çnu setvu i neizvesnost najavljene nove agrarne politike. Poljoprivrednici o─Źekuju konkretne odgovore i re┼íenja problema proizvo─Ĺa─Źa hrane – pi┼íe u saop┼ítenju za medije.

Oni su najavili i konferenciju za novinare sa temom „Ka┼ínjenje nove agrarne politike“, koja ─çe se odr┼żati istog dana, 5. maja 2011. godine u 13 ─Źasova u Beogradu u Medija centru, kako bi obavestili javnost i poljoprivredne proizvo─Ĺa─Źe da li je do┼ílo do susreta izme─Ĺu nadle┼żnog ministra i predstavnika poljoprivrednika.

Prema saznanju „AgroServisa“, pojedina udru┼żenja najvi┼íe je pogodila najava jeftinih kredita, a ne dodela o─Źekivanih subvencija. To nam je potvrdio i Miroslav Ki┼í, predsedavaju─çi Asocijacije poljoprivrednika, uz napomenu da ─çe se 5. maja zapravo znati da li oni imaju ili nemaju – ministra poljoprivrede. (AgroServis)