Da li je zemlja dobar uslov za profit?

 

HEKTAR VOĆNJAKA SA 78 STABALA ORAHA, 10 TREŠANJA, 10 ŠLJIVA... I PRATEĆIM OBJEKTIMA - 75.000 EVRA

Odžaci, 21.06.2022.

Uz sam rub naselja Odžaci, na putu za Karavukovo, na prodaju je bezmalo hektar voćnjaka sa 78 stabala oraha (u punom rodu), starih 23 godine, a tu je još 30 kajsija, 10 trešanja, 10 šljiva, manji plastenik i dva objekta – ostava i kućica za odmor. Svi zasadi su vezani za navodnjavanje „kap po kap”. Vlasnici nude na prodaju i dve pumpe, prskalice i samohodnu kosačicu.Cena ovog imanja je 75.000 evra (telefon 063/870-8887).

Domaćini ovde gaje i kupine, koje godišnje donosu rod od 500 kg. Voćnjak ima ogradu visine dva metra, sa betonskim stubovima, dvoja ulazna vrata, a uskoro se očekuje i priključenje na gradsku električnu mrežu.

O ovoj ponudi konstatovali smo našeg poznatog novinara Đorđa Simovića, koji se bavi voćarstvom.

  • Vrednost ovog kapitala neće propasti i za 10 godina vlasnik može da promeni zasad ili deo. Ovo je realna cena – kaže Simović i dodaje da onaj ko kupuje zna da samo ograda košta  više od 8.000 evra, a da se oranice prodaju i po 3 evra/m2, još ako orah ima pravilnu krunu, brzo će se naći kupac.

Iz agencija za prodaju nekretnina su nam rekli da malo ko nudi na prodaju voćnjake, a pogotovo ne dobro razvijene. Cena zemlje, kako kažu, varira i brzo se prodaje i, što do sada nije bio slučaj, preko noći se promeni vlasnik i za male parcele. Čujemo da se i dalje dobro prodaju trošne kuće u okolini većih gradova, ali i na severu Banata.

U okolini Novog Sada, Vrbasa, Bačke Palanke, Sombora i Zrenjanina cena poljoprivrednog zemljišta, koje se nalazi u široj građevinskoj zoni, ima cenu od 3-6 evra/m2, ali i 20 i 30 evra/m2. Bilo je i neuobičajenih prodaja: opština Ada prodala je više od 100 ha kvalitetnog poljoprivrednog zemljišta u građevinskoj zoni za oko 12.000 evra/ha investitoru iz Zemuna, iako su mladi poljoprivrednici iz okolnih sela bili spremni da ove oranice plate skuplje i da se vrati status poljoprivrednog zemljišta.---
 
Subvencije --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---
---
 
Pregled Cena Žitarica --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- Vaš komentar na nove cene žitarica 
---  
---> KLIKNITE OVDE! <------ Besplatni Agro Saveti 
---
---> KLIKNITE OVDE! <---