Događaj

 

VOĆARI I VINOGRADARI U VRDNIKU

Irig, 3. decembar 2018.

Sutra će se u Vrdniku, u Hotelu „Termal”, održati Sajam znanja o voćarstvu i vinogradarstvu, koji organizuje Agencija za ruralni razvoj opštine Irig i Udruženjе„Agroprofit” iz Novog Sada. Učesnici će imati priliku da prate izlaganja stručnjaka i naučnika o 11 tema, a biće izneti i planovi za trošenje Agrarnog budžeta u 2019. godini. Državni podsticaji su u poslednje vreme značajno uticali na širenje voćarstva, a pre svega na podizanje zaštitnih mreža i izgradnju sistema za navodnjavanje. Pozamašna izdavanja u voćarstvu je imala i AP Vojvodina, gde su gazdinstva, pored ostalog, koristila novac i za bušenje bunara.

Voćari sve više traže investicije za preradu i doradu, jer smatraju da svi ne mogu ulagati u destilerije.

Sutra će se razgovarati i o potrebi poslovnog povezivanja kroz zadrugarstvo, investicijama u zasade, ali i kriznim tačkama, među kojima je nabavka kvalitetnog sadnog materijala najveći problem.

Učešće na ovom jedinstvenom Sajmu je besplatno, a domaćini su organizovali i prodaju vina za slave. Odavde će krenuti i akcija „Jabuke za mališane i đake”, na inicijativu lista „Gazdinstvo”.

U prilogu program Sajma.

DodatakVeličina
PROGRAM SAJMA.doc139.5 KB