Događaj u Jaši Tomiću

 

TREĆI POLJOPRIVREDNI SAJAM

Jaša Tomić, 24. septembar 2019.

Organizacija Trećeg sajma poljoprivrede u Jaši Tomića, održava se 29. septembra, dobro napreduje i danas do podneva učešće je potvrdilo pedesetak izlagača, što će ovoj priredbi dati pravo na slogan „za svakoga po nešto”.

Direktorka Turističke organizacije opštine Sečanj Miljana Milošević danas je saopštila da će ovogodišnja izložba biti bogata ponudama, a posebno je istakla prisustvo fondova i zadruga.

Detalj sa prošlogodišnjeg sajma

  • Posetioci će imati priliku da na posebnoj tribini čuju i aktuelnosti o agraru, dostignućima nauke u semenskoj proizvodnji, ali i o stanju u tovnom govedarstvu.

Direktorica Milošević je uverena da je sajam poželjan i potreban.

  • Cilj je promocija poljoprivrednih potencijala opštine Sečanj i čitavog srednjebantskog okruga. Takođe, želimo da postojećim i budućim poljoprivrednicima, poljoprivrednim gazdinstvima i zadrugama, kao i mladim na selu pružimo mogućnost informisanja, dobijanja savetodavnih usluga i ideja za unapređenje poljoprivredne proizvodnje. Ovo je jedinstvena prilika da poljoprivredni sektor promoviše svoje proizvode i usluge, prezentuje novine i savremene tokove u oblasti poljoprivrede.

Ovaj region je prepoznatljiv po dobrim domaćinima. Glavna privredna grana u opštini Sečanj je poljoprivreda. U opštini ima 37.817 ha obradivog poljoprivrednog zemljišta. Pored ratarstva, kao osnovne poljoprivredne grane, razvijeni su stočarstvo i ribarstvo, a voćarstvo dobija sve više na značaju.

  • Imamo pet ribnjaka za proizvodnju konzumne ribe na površini od oko 3.000 ha. Naši poljoprivrednici traže nove puteve za razvoj i ovaj sajam je prilika da sagledaju gde su im šanse – zaključila je Miljana Milošević.

Sajam počinje u 10 časova i očekuje se 80 ozlagača.