ДУХ МЕДИТЕРАНА У РИБНИЦИ КОД КРАЉЕВА

 

Краљево, 10.11.2022.

РТС

  • Дух Медитерана, Драган Ђуровић из Рибнице код Краљева, пренео је у своје двориште. Највише има стабала кивија, јапанске јабуке, смокве, маслине, нара. Сав род јужног воћа, Драган Ђуровић поклања комшијама и пријатељима.

Иако је касна јесен, гране кивија и јапанских јабука се савијају под теретом плодова. Нар је већ обран и пажљиво сложен. А све је почело из велике љубави према морима и јужном воћу.

"Идеја се јавила када сам путовао. Почео сам да их доносим, лепо су се примиле, лепо рађају, декоративне су воћке и имам намеру ако наиђем на неку другу воћку да је посадим", каже Драган Ђуровић, пензионер из Рибнице.

У овом дворишту успевају банане, јапанске каки јабуке, смокве. Већ на пролеће и две маслине које су сада у саксијама, Драган Ђуровић планира да премести у двориште како би почело привикавање на наше поднебље. Највеће изненађење је дрво нара:

"Стар је 6,7 година и многи су сумњичави били да ће моћи да рађа овде, он рађа фантастично и плодови су врло квалитетни", додаје Драган.

Јужно воће у дворишту Драган Ђуровић не прска, али како каже узгаја га са много љубави, а оно му узвраћа обилним родом.---
 
Subvencije --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---
---
 
Pregled Cena Žitarica --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- Vaš komentar na nove cene žitarica 
---  
---> KLIKNITE OVDE! <------ Besplatni Agro Saveti 
---
---> KLIKNITE OVDE! <---