Е-АГРАР ПОЧИЊЕ ДА РАДИ ОД ФЕБРУАРА

 

Београд, 05.12.2022.

Политика

  • Пољопривредници у Србији моћи ће, од фебруара наредне године, да региструју газдинство или се пријаве за субвенције онлајн - користећи платформу Е-аграр. Према најавама из Министарства пољопривреде, циљ је да свих 450.000 регистрованих газдинстава пређе на дигитално вођење посла, али у почетку то неће бити обавезно.

Ово је прилика да се утврди и да ли су и у којој мери пољопривредници спремни на дигитално пословање. Уместо на шалтеру, регистрација и све промене на имањима моћи ће да се провере преко апликације. Такође, моћи ће да утврде и да ли су исправно поднели захтев за субвенцију и у року, а добијаће и обавештења о температури земљишта, климатским променама и условима производње.

У надлежном министарству очекују да ће процес прилагођавања трајати вероватно током целе наредне године, а крајњи циљ јесте јединствена база података која ће моћи да се користи.

Према истраживању које је недавно спровео „Агропрес”, користећи платформу коју користи више од 22.000 пољопривредника, мишљења о дигиталној писмености међу пољопривредницима су подељена. Одговорило је њих око 2.500 њих, а око 80 процената сматра да је Е-аграр позитивна промена, нешто мањи број пољопривредника верује да ће се на овај начин убрзати конкурисање за субвенције, док 40 одсто сматра да би ове измене могле да закомпликују процедуру, посебно старијим људима. Већина пољопривредника оцењује да је тек трећина међу њима дигитално писмена, а највећи број решење види у обукама и остављању могућности и онлајн и физичког пријављивања.---
 
Subvencije --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---
---
 
Pregled Cena Žitarica --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- Vaš komentar na nove cene žitarica 
---  
---> KLIKNITE OVDE! <------ Besplatni Agro Saveti 
---
---> KLIKNITE OVDE! <---