FESTIVAL KUKURUZA

Uskoro u Velikoj Plani
FESTIVAL KUKURUZA
Velika Plana, 20. oktobar 2010.

Udruženje sela Srbije „Zavičaj” iz Sremske Mitrovice i Savez inženjera i tehničara Srbije 5. novembra u Velikoj Plani organizuju Festival kukuruza.
U programu Festivala očekuje se učešće više od 200 zemljoradnika rekordera u proizvodnji kukuruza, proizvođača semena hibrida kukuruza, naučni stvaroaci, profesori univerziteta, predstavnici proizvođača lekova i novinari.
- Dan posvećen kukuruzu obeležiće i veći broj udruženja žena iz različitih krajeva Srbije, sa predstavljanjem etno hrane od kukuruza – rekao je za „AgroServis” Miomir Filipović, organizator ovog skupa i dodao da je glavna tema Festivala promocija kukuruza kao savremene hrane ljudi i životinja, ali i sve značajnije sirovine koja se koristi za spravljenje lekova. Biće reči o kukuruzu kao važnom faktoru izvoza i izvoru energije u budućnosti.
Na Festivalu će biti dodeljene nagrade i priznanja najuspešnijim zemljoradnicima, stručnjacima i novinarima za doprinos u gajenju kukuruza u Srbiji.
Za učešće na ovom Festivalu, zainteresovani se mogu obratiti Udruženju „Zavičaj” na telefone 022/ 613 -025; 063 /13-52-315 .
Udruženje sela „Zavičaj” postoji više od jedne decenije i uspešno organizuje smotre stvaralaštva mladih na selu, izložbe tradicionalnih jela, a imaju i svoj list „Seoske novine”, koje stižu u skoro svako selo u Srbiji. (AgroServis)