FORUM O ORGANSKOJ PROIZVODNJI U SELENČI

Selenča, 31. avgust 2010.

Organizacioni odbor Četvrtog foruma o organskoj poljoprivredi, koji se 24. septembra održava u Selenči, utvrdio je program i spisak učesnika. Na ovom skupu naći će se stručnjaci, proizvođači, savetodavci, studenti, učenici i novinari.
Pored naših eksperata, o ovom sistemu proizvodnje iskustvo će preneti i naučnici iz Nemačke i Slovačke, kao i organizacije FAO.
- Program foruma je u funkciji svih aktivnosti koje država Srbija sprovodi ili planira u regulisanju organske proizvodnje. Shvatili smo da je jednako važno da organsku proizvodnju povećamo, ali i da se poveća broj potrošača – rekla je predsednica Odbora dr Mirjana Milošević.
– Zbog toga smo predvideli raspravu o zakonskoj regulativi, marketingu, potrebnim kadrovima, ali i o organizaciji i isplativosti organske proizvodnje – poručila je dr Mirjana Milošević.
Za mali broj stočara, koji ulaze u organsku proizvodnju, biće saopštene pojedinosti o preradi organskog mleka.
U subotu 25. septembra u Selenči će biti održan i Treći festival tradicionalnih jela i ruralnog turizma. Svoja iskustva o uspešnim turističko-zabavnim manifestacijama izneće organizatori iz Iriga i Temerina, a Turistička organizacija Srbije reći će šta nudi, a šta očekuje od seoskog turizma.

(AgroServis)