ИРАН ЗАИНТЕРЕСОВАН ЗА УВОЗ СЕМЕНСКОГ МАТЕРИЈАЛА, УЉАРИЦА, КУКУРУЗА, МЕСА ИЗ СРБИЈЕ

 

Београд, 06.12.2022.

РТС

  • Министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић разговарала је са министром иностраних послова Ирана Хосеином Амиром Абдолахианом о могућностима унапређења сарадње у области пољопривреде и подизања нивоа робне размене пољопривредно-прехрамбених производа.

Иранска страна је показала највише интересовања за увоз семенских производа, уљарица, кукуруза и меса из Србије.

Танасковићева је подсетила на традиционално добре билатералне односе Србије и Ирана и још једном захвалила на принципијелној позицији Ирана о непризнавању једнострано проглашене независности Косова.

Навела је да је пуно пољопривредних производа потенцијално предмет сарадње две земље, као и да је у претходном периоду одржано више састанака на ту тему.

Разговарало се и о заједничким инвестицијама у области производње механизације, семена и сточне хране, навела је Танасковићева и изразила наду да ће се и српске јабуке и малине, као и остало воће, што пре наћи на иранском тржишту.

Министарка је указала да је успоставлљна стална комуникација између надлежних служби две земље које раде на усаглашавању сертификата и других захтева у вези са ветеринарским и фитосанитарним условима.

Ирански министар иностраних послова је нагласио да тема пољопривреде има велики значај за сарадњу две землје, као и да је дугачка листа могућности и производа за међусобну сарадњу.

Шеф иранске дипломатије је пренео министарки Танасковић поздраве њеног иранског колеге, министра пољопривреде и упутио јој позив да посети Иран.---
 
Subvencije --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---
---
 
Pregled Cena Žitarica --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- Vaš komentar na nove cene žitarica 
---  
---> KLIKNITE OVDE! <------ Besplatni Agro Saveti 
---
---> KLIKNITE OVDE! <---