KLUB 100P PLUS OKUPLJA ČLANOVE NA RAZGOVOR O PŠENICI

 

Novi Sad, 18. septembar 2018.

Udruženje poljoprivrednika „Klub 100P plus” tradicionalno organizuje savetovanje o pšenici – 20. septembra u 19 časova u Master centru Novosadskog sajma.

Na savetovanju će se govoriti i o predstojećoj setvi pšenice, tehnologiji, sortimentu i Pravilniku o razvrstavanju pšenice po kvalitetu. Pored toga, govoriće se i o problemima s kojima se poljoprivrednici susreću pri tehničkom pregledu vozila.

Na ovogodišnje savetovanje, kažu organizatori,  su pozvani ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i pokrajinski sekretar za poljoprivredu dr Vuk Radojević.

Predsedavajući savetovanjasu Vojislav Malešev i Žarko Kobilarov. Učesnicima će se obratiti predavači: dr Miroslav Malešević (Best seed producer), dr Nikola Hristov (Chemical Agrosava), dr Milan Mirosavljević (NS seme, Novi Sad), Vukosav Saković (Žita Srbije) i Bogdan Garalejić (Institut «Tamiš», Pančevo).  Zoran Alimpić (Načelnik Sektora za vozila Agencije za bezbednost saobraćaja) će pokušati da razjasni sve dileme oko tehničkih pregleda poljoprivrednih mašina.