Mere agrarne politike AP Vojvodine

 

ZA DALJE RAZVIJANJE STO─îARSTVA U POKRAJINI IZDVOJENO 50 MILIONA DINARA 

Novi Sad, 05. decembra 2022.

  • Predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i ┼íumarstvo potpisali su ugovore sa korisnicima koji su dobili sredstva namenjena za sprovo─Ĺenje mera odgajiva─Źkog programa u govedarstvu, svinjarstvu, ov─Źarstvu i kozarstvu, u ┼żivinarstvu, kod kopitara i u p─Źelarstvu u 2022. godini.

Za tu namenu opredeljeno je 50 miliona dinara, a odobreno je 217 podnetih prijava.

Ugovore je uru─Źila pomo─çnica pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i ┼íumarstvo Jadranka Savin, koja je istakla da je resorni sekretarijat na ovom konkursu za 90 odgajiva─Źkih organizacija, 12 regionalnih odgajiva─Źkih stanica i novosadski Poljoprivredni fakultet – Departman za sto─Źarstvo, opredelio 46 miliona dinara, dok su preostala sredstva namenjena za poslove kontrole sprovo─Ĺenja odgajiva─Źkog programa.

„Ovaj konkurs za raspodelu sredstava iz godi┼ínjeg programa mera za sprovo─Ĺenje odgajiva─Źkog programa u AP Vojvodini ima za cilj pove─çanje produktivnosti doma─çih ┼żivotinja, izmene i pobolj┼íanje rasnog sastava, kao i spre─Źavanje smanjenja brojnog stanja doma─çih ┼żivotinja“, rekla je Jadranka Savin.

Kako je jo┼í istakla, na podru─Źju AP Vojvodine u 2022. godi┼ínjim programom mera za sprovo─Ĺenje odgajiva─Źkog programa obuhva─çeno je 367 farmi, odnosno 5.762 gazdinstva na ─Źijim imanjima se ukupno gaji oko 82.400 mati─Źenih grla goveda, 60.000 svinja, 180.000 ovaca, 5.000 koza, 1.300 kopitara i 486.000 ┼żivine u mati─Źnim jatima.

Pomo─çnica pokrajinskog sekretara za poljoprivredu naglasila je da ─çe planirani obim sredstava namenjen za mere odgajiva─Źkog programa u 2023. godini ostati na istom nivou. 

--- Subvencije --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- Pregled Cena ┼Żitarica --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- Va┼í komentar na nove cene ┼żitarica 
---  
---> KLIKNITE OVDE! <---

--- Besplatni Agro Saveti ---
---> KLIKNITE OVDE! <---