НЕЋЕ ПОСКУПЕТИ ОСНОВНЕ НАМИРНИЦЕ, РОБНЕ РЕЗЕРВЕ ПУНЕ

 

Београд, 17.03.2022.

Политика

Министарка трговине Татјана Матић изјавила је јуче да су Робне резерве пуне, да је српско тржиште добро снабдевено основним намирницама и да ће влада уколико буде потребно продужити ограничење цена, које по важећим уредбама траје до почетка маја. „Снабдевеност тржишта је одлична и тако ће и остати. Уредба (о ограничењу цена основних намирница) је на снази и уколико буде потребе, ми ћемо је продужити на још један период”, рекла је Матићева Танјугу.

Подсетила је да је влада донела Уредбу о ограничењу висине цена основних животних намирница: шећера кристала у паковању од једног килограма, брашна типа Т- 400 глатког у паковању до пет килограма, укључујући и пет килограма, брашна типа Т-500 у паковању до пет килограма, укључујући и пет килограма, јестивог сунцокретовог уља од једног литра, као и свињског меса - бут и УXТ млека са 2,8 процената млечне масти у паковању од једног литра, и навела да она важи до 2. маја.

Министарка додаје да уредба о ограничењу цене хлеба „сава” од брашна типа 500 важи до 10. маја. Истакла је да се сви малопродајни и велепродајни објекти придржавају ограничења цена.

„Када говоримо о Робним резервама, оне су пуне. Влада је већ донела одлуку и оне су два пута реаговале, са позајмицом брашна односно жита, прво је било 20.000 и 30.000 тона, што је ишло ка млинарима и пекарима. Реаговали смо због цене хлеба и како би снабдевеност тржишта била добра”, навела је Матићева.---
 
Subvencije --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---
---
 
Pregled Cena Žitarica --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- Vaš komentar na nove cene žitarica 
---  
---> KLIKNITE OVDE! <------ Besplatni Agro Saveti 
---
---> KLIKNITE OVDE! <---