NEDIMOVIĆ: SRBIJI POTREBNO TRŽIŠTE

 

Beograd, 6. novembar 2018.

Izvor: večernje novosti

  • Otvoren prvi beogradski Sajam hrane u hotelu "Kraun Plaza". Nedimović: Moramo tehnološki spremiti robu za izvoz

U organizaciji Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Asocijacije za promociju srpske hrane, više od 80 izlagača iz industrije voća, povrća, mesa i mlečnih proizvoda predstavlja svoje proizvode na Beogradskom sajmu hrane u hotelu "Kraun Plaza". Mnogobrojni izlagači, imaju priliku da dođu do novih prodajnih ugovora i razviju dobra poslovna partnerstva.

Među izloženim proizvodima su ajvar, kozji sir, med, sokovi, čvarci, vino, džemovi... Na Beogradskom sajmu hrane, biće prisutno i oko 30 kupaca iz sveta. Izlagaće i 21 mladi preduzetnik.

- Ovo je prilika da se povežu kupci visokokvalitetnih proizvoda sa inovativnim proizvođačima iz Srbije - kazao je Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede. - Čitava priča svodi se na tržište, tržište i tržište. Nama su potrebna tržišta. Moramo da poštujemo tehnologije da bismo mogli na njima da plasiramo robu iz Srbije. Nama nije problem sirovina, ali proizvođači moraju da pređu taj korak, odnosno da znaju da robu tehnološki spreme i upakuju za strana tržišta.

Kako je rekao Nedimović, u Srbiji postoje male kompanije ali prodaju u Australiji, Japanu i na drugim tržištima. Sve ovo je ohrabrujuće, ali suština cele priče je da moramo da se okrenemo tržištu i da proizvodimo ono što tržište traži od nas.