Osvrt

 

ISPLATA DUGA POLJOPRIVREDNICIMA BEZ eAGRARA

Beograd 28. januar 2023.

Ministarka poljoprivrede ┼íumarstva i vodoprivrede Jelena Tanaskovi─ç  danas je gostuju─çi na RTS-u obrazlo┼żila da sve ┼íto se ispla─çuje iz minule godine nije obaveza dr┼żave i da su svi koji su dobili re┼íenja dobili i novac za pro┼ílu godinu. Ona je i podsetila da nije rekla da ─çe sav dug biti ispla─çen ve─ç da ─çe postoje─çi novac biti potro┼íen a da novog nema. Ipak, dug ─çe biti ispla─çen posle konsultacija u dr┼żavnom vrhu, bez prijava putem eAgrara.

Po tom tuma─Źenju, sve ┼íto se de┼íava u pripremi isplata duga za pro┼ílu godinu, proizilazi da se zaklju─Źci Odbora za poljoprivredu Narodne skup┼ítine primenjuju mimo “formalno pravnih mera”, kako je ministarka nazvala taj ─Źin. Dosada┼ínja praksa govori suprotno: gazdinstva koja su odbijena a konkurisali su po uredbama i pravilnicima dobila su novac uz pomo─ç advokata sudskim presudama.

Dug koji se pominje za isplatu ili se to o─Źekuje a odnosi se na godinu, dve unazad po ra─Źunici koju imaju u Upravi za agrarna pla─çanja je ve─çi od 15 milijardi dinara a kada ─çe biti detaljno sabran sav dug, u ovom delu dr┼żavne administracije ne ┼żele da govore. Me─Ĺu gazdinstvima koja o─Źekuju novac su korisnici podsticaja za nabavku mehanizacije, kvalitetnih priplodnih grla, kao i tovlja─Źi junadi i svinja...

Poljoprivrednike je posebno obradovalo zalaganje Odbora za poljoprivredu Narodne skupštine da se do prolećne setve pomogne nabavka dizel goriva. Ta mera pomoći veća je od 13 milijardi dinara a koristilo bi je najmanje 110 hiljada registrovanih gazdinstava. Tu meru ministarka Tanasković na RTS-u danas nije pominjala.

Ina─Źe, kako su saop┼ítili u Ministarstvu poljoprivrede, ┼íumarstva i poljoprivrede, za prvih par dana na eAgrar je prijavljeno vi┼íe od 20 hiljada gazdinstava.---
 
Subvencije --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---
---
 
Pregled Cena ┼Żitarica --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- Va┼í komentar na nove cene ┼żitarica 
---  
---> KLIKNITE OVDE! <------ Besplatni Agro Saveti 
---
---> KLIKNITE OVDE! <---

DodatakVeli─Źina
ANKETA.jpg71.03 KB