Perom i kamerom

Perom i kamerom

ČEKA SE KIŠA, PREDSTOJI UBRZANA SETVA KUKURUZA

 

Novi Sad, 28. 03. 2022.

Polja pšenice su žedna  - listovi pomalo žute, jer fali prihrana na pojedinim usevima. Ratari koji su pre cenovnog udara uspeli da kupe mineralno đubrivo već su obavili prihranu i sada čekaju kišu, koja će koristiti umnogome i za setvu kukuruza. Njiva pod pšenicom u okolini Žablja nema snagu da ozeleni,  a takva je i većina zasejane pšenice uz Tisu.

Ratar iz Utrina pokušao je ovih dana da prohodom drljačama, koje vuče konj, poboljša rast deteline.

 

Njive pred pripremu za setvu kukuruza u okolini Obrenovca, Uba i Šapca su suve i biće muke u obradi za setvu,  a i u nicanju ako ne bude kiše. Ratari će nastojati da poseju kukuruz gde god je to moguće, jer i u narednoj godini očekuju solidnu cenu žutog zrna.

U ataru sela Mužlja farmer Željko Šesto imao je juče neobičnu mobu: podsejavao je pašnjak sa smešom trava, odabranim naspram mineralnog sastava zemljišta. Nakon nicanja upotrebiće posebne stimulatore za rast, jer ima potrebu za kvalitetnom ishranom oko 100 grla stoke.

Proizvođač mleka Nenad Martinov iz Farkaždina namerava da odustane od ove proizvodnje i da uz korišćenje pašnjaka pređe na gajenje goveda u sistemu krava-tele. Poslao nam je poruku da pašnjaci u ovom selu zbog hladnoće i nedostatka vlage još nisu ozelenili i da je stoka „na obroku”.

Na farmi Milenka Čutovića, nedaleko Gornjeg Milanovca (selo Bogdanica), juče su počele pripreme za učešće ovog farmera na predstojećem Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, koji počinje 21.maja. Ovaj farmer izložiće šest grla rase hereford, uglavnom mlađih kategorija.---
 
Subvencije --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---
---
 
Pregled Cena Žitarica --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- Vaš komentar na nove cene žitarica 
---  
---> KLIKNITE OVDE! <------ Besplatni Agro Saveti 
---
---> KLIKNITE OVDE! <---