Poslovnost države

 

DUGOVI GAZDINSTVIMA ĆE BITI PLAĆENI, A PO HEKTARU NOVAC STIŽE PRE SETVE

Beograd, 24.01.2023.

Odbor za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Narodne skupštine juče je razmatrao i tok isplate raznih podsticaja i subvencija, koji u većem obimu nisu isplaćeni u minuloj godini, a kružila je vest da to i neće biti učinjeno.

Raspoloženje gazdinstava, koja od države očekuju plaćanje duga, u mnogome će poboljšati situaciju sledeća vest: dugovi će biti plaćeni, a po hektaru gazdinstva će primiti isplate pre setve!

To je zaključio Odbor za poljoprivredu, a ovakve i slične odluke državna admnistracija nikada nije odbila.

  • Ovom najavom prekida se agonija u isplati dugova, jer je Odbor, kao i mnogo puta ranije, pokazao da razume finansijski položaj poljoprivrednmika, kao i da ima mudrosti i volje da poboljša situaciju u svim poljoprivrednim strukturama – prvo je reagovanje u Udruženju „Agroprofit”, koji se obratio ovom Odboru sa pozivom i podrškom da se uključi u rešavanje nastale finansijske zadrške.

Vest sa Odbora, koji vodi dugogodišnji parlamentarac Marijan Rističević, ohrabriće gazdinstva i uticati da ne odustanu od poslova, a pre svega u stočarstvu, koje ovih dana trese i smanjena otkupna cena mleka.

Marijan Rističević

Koje alate će državna administracija upotrebiti da obezbedi pozamašan novac za isplatu stečenih prava poljoprivrednika, znaće se uskoro, ali je najvažnije da svako od proizvođača, a ima ih koji pominju i dug iz 2021.godine, primi nadoknadu i opstane u svom poslu. Jedno je izvesno, ova vest je i znak za novu uzbunu u Upravi za agrarna plaćanja, jer sve do nedavno poljoprivrednici koji su uspeli da dođu do ove službe nisu mogli čuti podatke o svojoj prijavi, što navodi na zaključak da su pojedini dokumenti i dalje po ćoškovima.---
 
Subvencije --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---
---
 
Pregled Cena Žitarica --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- Vaš komentar na nove cene žitarica 
---  
---> KLIKNITE OVDE! <------ Besplatni Agro Saveti 
---
---> KLIKNITE OVDE! <---