POZIV ZA OBNOVU REGISTRACIJE GAZDINSTVIMA

 

Ministar poljoprivrede, ┼íumarstva i vodoprivrede dr Sa┼ía Dragin poziva poljoprivredne proizvo─Ĺa─Źe da i ove godine registruju ili obnove registraciju svog gazdinstva kako bi i dalje mogli da koriste podsticajne mere Ministarstva poljoprivrede.

Potpunije informacije oni ─çe dobiti u poljoprivrednim stru─Źnim slu┼żbama i kancelarijama za poljoprivredu u lokalnoj samoupravi. Registracija poljoprivrednih gazdinstava obavlja─çe se u periodu od 01. februara do 31. marta 2011. godine. Jedan od osnovnih ciljeva Ministarstva poljoprivrede, ┼íumarstva i vodoprivrede u 2011. godini bi─çe unapre─Ĺenje i modernizacija poljoprivredne proizvodnje kako bi poljoprivredni proizvo─Ĺa─Źi, koji su zaslu┼żni za pro┼ílogodinji rekordni suficit i izvoz poljoprivrednih i prehrambrenih proizvoda, nastavili da se uspe┼íno bave svojom delatno┼í─çu.

Mnogi poljoprivrednici u ovim porukama ministra Dragina ne vide sebe, jer su p┼íenicu prodali po 13 - 18 dinara, a trgovci su u izvozu postigli dobit vi┼íe od 10 dinara po kilogramu, tako da su najmanju korist od izvoza imali mala gazdinstva. U pojedinim regionima postoji rezerva za upis u registar, ┼íto je ve─ç godinama uobi─Źajeno, dok se ne objave o─Źekivane uredbe. Gazdinstva pogotovo ┼ípekuli┼íu sa prijavom i uplatom PIO fondu, dok ne saznaju ┼íta im ovaj status donosi. U prilogu mo┼żete preuzeti Novi pravilnik i obrasce i Izmene i dopune pravilnika.

DodatakVeli─Źina
Izmene i dopune pravilnika.pdf69.93 KB
NOVI PRAVILNUK I OBRASCI.pdf378.28 KB